Παιδική παχυσαρκία...ένα σύχγρονο πρόβλημα

Παιδική παχυσαρκία...ένα σύχγρονο πρόβλημα

Η παχυσαρκία αποτελεί σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα διατροφικά προβλήματα για τις σύχγρονες κοινωνίες. Παχυσαρκία ονομάζεται η παθολόγική κατάσταση κατα την οπόια η περίσσεια λιπώδους ιστού ή λίπους αποθηκεύεται στον οργανισμό. Πως όμως οι δαιτροφικές συνήθειες κατα την παιδική ηλικία επηρεάζουν το βάρος που θα έχουμε ως ενήλικες;

Η σωστή διατροφή στη παιδική ηλικία μπορεί να προφυλάξει από πολλές ασθένειες της ενήλικης ζωής. Για αυτό το λόγο οι γονείς, οι δάσκαλοι και η ευρύτερη οικογένεια θα πρέπει να δίνει μεγάλη προσόχη στην διατροφή των παιδιών. Η ανάπτυξη και οι λειτουργικές αλλάγες που πραγμαντοποιόυνται στην παιδική ηλικία απαιτούν και την αντίστοιχη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών. Τα παιδιά καλό θα είναι, λοιπόν, να καταναλώνουν τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων σε καθημερινή βάση. Συστίνεται διατροφή χαμηλά σε λιπάρα , πλούσια σε ασβέστιο και επαρκή σε θερμίδες. Οι γονείς θα πρέπει να αποτελούν διατροφικό πρότυπο για τα μικρότερα  μέλη της οικογένειας. Συγκεκριμενα οι γονείς:

  •  Θα πρέπει να έχουν και να διατηρούν ένα υγιές σωματικό βάρος ανάλογα με την ηλικία και το φύλλο τους
  • Δεν θα πρέπει να καταναλώνουν λιπαρές τροφές μπροστά στα παιδία, ούτε να αποθηκέυουν τέτοιου είδους τροφές στο σπιτί.
  • Θα ήταν καλό να καθιερώσουν  ενα γευμά (μεσημεριανό  ή βραδινό) το οποίο να γίνεται με όλη την οικογένεια μαζί.
  • Θα πρέπει να προετοιμάζουν σπιτικό φαγητό (κυριώς γέυμα, κολατσιό) για τα παιδία. Με αυτό το τρόπο ελέχγουν την ποιότητα (και την ποσότητα όταν χρειαζεται) του φαγητού  των μικρών μας φίλων.
  • Δεν θα πρέπει να παραλείπουν να προτέινουν στα παιδία το παιδικό παιχνίδι, την φυσική δραστηριότητα  καί να «απαγορέυουν » την πολύωρη ενασχόλιση των παιδιών με την τηλεόραση και τους υπολογιστές.
Αγγελική Παπά
Διατροφολόγος: Αγγελική Παπά
Γεννήθηκα Σεπτέμβριο του 1986 στο Μαρούσι. Μεγάλωσα στον Ταύρο όπου και κατοικώ ως σήμερα. Το 2005 βρέθηκα στη Σητεία Κρήτης για να σπουδάσω αυτό που αγαπώ. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με ενεργή συμμετοχή σε συνέδρια και εθελοντικές δράσεις με θέμα τη διατροφή.Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Αγγελική Παπά καλέστε στο 6947856688 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού