Ιστορία  διατροφής Νο6 : Μ’ αρέσει να τρώω και να βλέπω κάτι παράλληλα…

Ιστορία διατροφής Νο6 : Μ’ αρέσει να τρώω και να βλέπω κάτι παράλληλα…

 

Πολλοί από εμάς έχουμε διάφορες αγαπημένες συνήθειες που κάνουμε κατά την διάρκεια της μέρας μας , ακόμα και την ώρα του φαγητού. Έχετε σκεφτεί πως κάποιες από αυτές μπορεί να επηρεάζουν έμμεσα το βάρος μας ;

 

Κάνοντας ένα ραντεβού με ένα άντρα ( 29 ετών )  πριν ακόμα από την μέτρηση βάρους του με ρώτησε αν μπορεί να καταναλώνει κάτι δημητριακά που ανακάλυψε πρόσφατα στα ράφια των καταστημάτων ως σνακ. Πριν προλάβω να του απαντήσω μου είπε ότι ήταν τόσο νόστιμα που την ώρα που έβλεπε κάτι βίντεο  στο YouTube έφαγε σχεδόν την μισή συσκευασία !!!! Τον ρώτησα αν καταλάβαινε την γεύση τους ή ακόμα και τη ποσότητα που έτρωγε εκείνη την ώρα . Η απάντηση του ήταν << όχι , είδα ότι έλλειπαν τα μισά όταν σταμάτησα να βλέπω στο Pc >>.

Έχει παρατηρηθεί πώς όταν καταναλώνουμε τροφή μπροστά από μια οθόνη ( τηλεόραση , υπολογιστή , κ.τ. ) είτε για λόγους δουλειάς είτε για λόγους χαλάρωσης, τείνουμε να καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες από ότι χρειαζόμαστε πραγματικά .

Φροντίστε :

  • Να τρωτέ σε ένα ευχάριστο χωρό για εσάς , ακόμα και αν το γεύμα σας γίνεται στη δουλεία.
  • Να μην είστε μπροστά από οθόνη ( tv , pc , κινήτο ) , χαλαρώστε και επικοινωνήστε με συνάδελφους ή τη οικογένεια σας κατά την διάρκεια του γεύματος
  • Να δίνετε χρόνο στον εαυτό σας να απολαύετε το γεύμα σας ( την οσμή του , το χρώμα του , κ.τ.λ ) . Η σωστή μάσηση είναι επίσης απαραίτητη.
  • Να σερβίρετε εξ ‘ αρχής τη ποσότητα που θέλετε να φάτε και αποφύγετε να τρώτε μέσα από κατσαρόλες , συσκευασίες κ.τ.λ ώστε να μείνετε στην σωστή για εσάς μερίδα .

Ξεκινήστε από όποια αλλαγή σας είναι πιο εύκολη !!

 

Αγγελική Παπά
Διατροφολόγος: Αγγελική Παπά
Γεννήθηκα Σεπτέμβριο του 1986 στο Μαρούσι. Μεγάλωσα στον Ταύρο όπου και κατοικώ ως σήμερα. Το 2005 βρέθηκα στη Σητεία Κρήτης για να σπουδάσω αυτό που αγαπώ. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με ενεργή συμμετοχή σε συνέδρια και εθελοντικές δράσεις με θέμα τη διατροφή.Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Αγγελική Παπά καλέστε στο 6947856688 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It