Εργασιακό stress

Το εργασιακό στρες  μπορεί να οριστεί ως η δυσμενής αντίδραση των ανθρώπων μετά από υπερβολική πίεση ή οποιαδήποτε μορφής απαίτησης υποβάλλονται.

Το μέγεθος του προβλήματος αρκετά συχνά εξαρτάται από τις συγκρούσεις μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής.

Εργασιακοί παράγοντες που επιδεινώνουν το στρες μπορεί να είναι :

1. Έλλειψη συνεργασίας στον εργασιακό χώρο

2. Ασαφή καθήκοντα

3. Υπερ - Υποαπασχόληση

4. Ασταθές ωράριο

5. Μικρή αναγνώριση - ανταμοιβή για ενδεχόμενες καλές επιδόσεις

6. Αδυναμία έκφρασης άλλης άποψης

7. Προκαταλήψεις ( φύλο, ηλικία, εθνικότητα)

8. Εχθρικό περιβάλλον ( απειλές, εκφοβισμοί)

Οι επιπτώσεις του άγχους μπορούν να οδηγήσουν σε διαταραχές συμπεριφοράς - συμπτώματα όπως : - Ανησυχία - Μειωμένη συγκέντρωση - Αύξηση χρήσης ουσιών (αλκοόλ ,κάπνισμα) - Ευερεθιστότητα - Σεξουαλική δυσλειτουργία - Διαταραχή της όρεξης - Κεφαλαλγία - ναυτία - κόπωση - λιποθυμίες - δερματικές αντιδράσεις Η διαχείριση του εργασιακού στρες έχει μεγάλη σημασία καθώς επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ταυτότητα και την ικανοποίηση που νιώθει το άτομο γενικότερα από τη ζωή του. Μέσω της ψυχοθεραπείας ή της συμβουλευτικής ο καθένας αντιλαμβάνεται και αναγνωρίζει τα συναισθήματα του και τις γενικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει από την εργασία του.

Στοχευμένα και μεθοδικά επαναπροσδιορίζει τον εαυτό του στο πλαίσιο εργασίας,  αξιοποιεί τα ψυχοθεραπευτικά εργαλεία,  με τελικό στόχο μία καλύτερη διαχείριση και εξασφάλιση ψυχικής υγείας.

Δημήτρης Απατάγγελος   Ψυχίατρος πηγή : www.prettylife.gr

Αγγελική Παπά
Διατροφολόγος: Αγγελική Παπά
Γεννήθηκα Σεπτέμβριο του 1986 στο Μαρούσι. Μεγάλωσα στον Ταύρο όπου και κατοικώ ως σήμερα. Το 2005 βρέθηκα στη Σητεία Κρήτης για να σπουδάσω αυτό που αγαπώ. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με ενεργή συμμετοχή σε συνέδρια και εθελοντικές δράσεις με θέμα τη διατροφή.Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Αγγελική Παπά καλέστε στο 6947856688 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού