τσιπς μηλου, chips μηλου

Τσιπς μήλου

Αποξηραμένα μήλα

 

Υλικά:

  • 6 κιλά μήλα
  • Χυμό από ½ λεμόνι

Τρόπος παρασκευής:

  • Καθαρίζετε τα μήλα, αφαιρείτε τον ομφαλό με τα κουκούτσια και το κόβετε σε ροδέλες (προσέχετε να είναι όλες στο ίδιο πάχος για να αποξηρανθούν ομοιόμορφα)
  • Επειδή το μήλο οξειδώνεται και μαυρίζει γρήγορα, βυθίζετε το καθένα που καθαρίζετε και κόβετε σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι.
  • Μόλις ολοκληρώσετε το καθάρισμα και το κόψιμο των μήλων, τα στραγγίζετε και τα σκουπίζετε με ένα καθαρό πανί.
  • Στρώνετε πάνω στη μεταλλική σχάρα του φούρνου μια λαδόκολλα ή μια γάζα και τοποθετείτε τις ροδέλες του μήλου τη μία δίπλα στην άλλη σε σειρές.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 80 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και τοποθετείτε μέσα τη σχάρα αφήνοντας την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή για να φεύγει ο υγρός αέρας.
  • Το αφήνετε περίπου 5-6 ώρες, φροντίζοντας τις τελευταίες 3 ώρες να γυρίσετε τις ροδέλες από την άλλη πλευρά.
  • Για να διαπιστώσετε αν οι ροδέλες είναι έτοιμες, τις πιέζετε. Αν δεν βγάζουν καθόλου χυμό και η επιφάνεια τους είναι στεγνή, τις αποσύρετε από το φούρνο.
  • Μόλις κρυώσουν τις βάζετε σε γυάλινα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς και τις αποθηκεύετε σε σκοτεινό μέρος.

Η συνταγή ανήκει στην πρακτική βιβλιοθήκη του Vita

Pin It