Χοιρινά ρολίνια με χαλούμι

Χοιρινά ρολίνια με χαλούμι

Όταν θελετε να εντυπωσιάσετε σε ένα τραπέζι και να απολάσετε παρέα με τα δικά σας άτομα ένα νόστιμο πιάτο , τι καλύτερο από Χοιρινά ρολίνια με χαλούμι ;

ΥΛΙΚΑ : 

  • 300 γρ . ψαρονέφρι 
  • 50 φρ. χαλούμι 
  • 20 γρ. λιαστή ντομάτα
  • 1 κ.τ.σ πέστο 
  • 1 κλωνάρι θυμάρι 
  • 1 κλωνάρι φραγκοστάφυλο
  • 1 σκελιδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.τ.σ αλέυρι 
  • 1 κ.τ.σ βούτυρο
  • αλάτι , πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 ποτ. κρασί Μαρσάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες 50 γρ. και τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν λεπτές
  • Τις μαρινάρουμε με αλάτι  ,πιπέρι , μοσχοκάρυδο και το αλέυρι
  • Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε το βούτυρο , όταν κάψει προσθέτουμε τα φιλετάκια . Μόλις ροδίσουν τα βγάουμε από την φωτία
  • Σε 1 μπολ κόβουμε το χαλούμι μπαστουνάκια  και προσθέτουμε το πέστο την λιαστη ντομάτα , το σκόρδο και τα ανακατέυουμε όλα μαζί 
  • Γεμίζουμε τα φιλετάκια ένα - ένα και τα κάνουμε ρολά 
  • τα βάζουμε πάλι στο τηγάνι και τα σβήνουμε με το κράσι 
  • Προσθέτουμε το φραγκοστάφυλο και το θυμάρι 
  • Μέτα από 7-8 λεπτά τα βγάζουμε από την φωτία
  • Σερβίρετε 

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ : Νόστιμη και θρεπτική συνταγή . Η λιαστή ντομάτα όπως και η φρέσκια είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά ( κάλιο , φώσφορο , βιτ Α , λικοπένιο , κ,ά ) . Το χαλούμι εκτός της χαρακτηριστικής του γέυσης προσφέρει και άσβεστιο , όποτε μπορείτε να το χρησιοποιήτε σε μικρές ποσότητες. Συμπληρώστε το γέυμα με μια πλόυσια σαλάτα εποχής και....ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ !!!

Ευχαριστούμε τους Δημήτρη και Ορέστη Μπέικο για την συνταγή 

Μπορέιτε να την απολάσετε στο εστιατοριό τους 

Κήπος της Τρώων 

Τρωων 37, Πετραλωνα 

  213 0303578

 

 

Pin It