Ριζότο μανιτάρι με λάιμ

Ριζότο μανιτάρι με λάιμ

Υλικά για 2 άτομα

  • 1μέτριο κρεμμύδι
  • 1/2 πράσο (το λευκό μέρος)
  • 4-5 μέτρια μανιτάρια
  • 200gr ρύζι για ρυζότο
  • 50ml λευκό κρασί
  • Ξύσμα από μισό λάιμ
  • 500ml σπιτικός ζωμός κοτόπουλο.
  • 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο για το σωτάρισμα..
  • Αλάτι ,πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ενα πλατύ σκεύος ρίχνω το λάδι και σωτάρω κρεμμύδι κα πράσο. Ρίχνω τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και στην συνέχεια το ρυζί. Σωτάρα λίγο ακόμα.

Σβήνω με το κρασί και μόλις σωταριστεί ρίχνω προοδευτικά τον ζωμό ανακατεύοντας τακτικά.

Προς το τέλος του μαγειρέματος (περίπου 15 με 18 λεπτά),ρίχνω το ξύσμα απο το λάιμ

Δένω με το βούτυρο και σερβίρω...

(προεραιτικά μπορώ να προσθέσω 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα)

 

Ευδοκία Δεσποτίδου 

despotidouΔημιουργική, με ιδιαίτερη αγάπη για τη μαγειρική. Αυτό την οδήγησε στο να ασχοληθεί και επαγγελματικά με αυτήν. Είναι Απόφοιτος Σχολής Μαγειρικής. Εργάζεται στον τομέα της εστίασης από το 2002 με ειδίκευση στην ελληνική δημιουργική κουζίνα. Διατηρεί το δικό της εστιατόριο "Deli".

από την ομάδα του Nutritheories

Pin It