Η Κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που βρίσκεται στο εσωτερικό του φλοιού αρκετών δέντρων από το γένος Cinnamomum που χρησιμοποιείται τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική .
Το ευωδιαστό μπαχαρικό περιέχει ασβέστιο, φυτικές ίνες, σίδηρο και μαγγάνιο και ο φλοιός του περικλείει διάφορα θεραπευτικά αιθέρια έλαια. Έχει χαρακτηριστική μυρωδιά και γεύση και μπορεί να προστεθεί από σάλτσες μέχρι και στον καφέ. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως η βάση για διαφορά ροφήματα ή <<γιατροσόφια>> . Άτομα με αυξημένα επίπεδα ζαχάρου μπορούν να την καταναλώνουν άφοβα αφού έχει διασταυρωθεί η ωφέλιμη δράση της σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη . Αγγελική Παπά