Bαζω Τη Σαλάτα Στο Βάζο

Ένας διαφορετικός και πρακτικός τρόπος να αποθηκεύσετε για να μεταφέρετε τη σαλάτα σας στο γραφείο ειδικά αν κινείστε με ΜΜΜ, μηχανάκι, ποδήλατό ή απλά αν θέλετε να την έχετε όμορφα προετοιμασμένη στο ψυγείο για να τη φάτε μόλις επιστρέψετε στο σπίτι και νιώθετε κουρασμένοι από τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς. Που να μαγειρεύεις τώρα….

7 τρόποι να ελέγξεις τη βραδινή "πείνα"!!!

Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού τις βραδινές ώρες ακόμα και αν δεν είναι πραγματικά πεινασμένοι.  Η βραδινή υπερκατανάλωση τροφής (οι επιλογές είναι πλούσιες σε λιπαρά συνήθως) οδηγεί στην αυξημένη πρόσληψη θερμίδων, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της καλής σωματικής υγείας αλλά και πιθανή αύξηση του σωματικού βάρους.  

Μανταρίνι....το χειμωνιάτικο φρούτο

 Το μανταρίνι  αποτελεί ένα από τα αγαπημένα φρούτα του χειμώνα και όχι άδικα αφού έχει πλούσια γλυκεία γεύση και  άρωμα .  Έκανε την εμφάνιση του πριν 3000 χρόνια στην Κίνα και έχει συνδυαστεί με την μακροζωία .

Ιστορία διατροφής Νο7 : Ένα παιδί κληρονομεί τις κακές διατροφικές συνήθειες ....

 

Αναρωτιέμαι όλα αυτά τα επιστημονικά δεδομένα, περί ισορροπημένης διατροφής στην παιδική ηλικία, που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο , μας επηρεάζουν; Τα αντιλαμβανόμαστε ουσιαστικά; Μήπως κάνουμε απλώς ένα like χωρίς καν να έχουμε διαβάσει το άρθρο και μια κοινοποίηση γιατί μας άρεσε η εικόνα της συνταγής; Πόσο θα διαρκέσουν;

Τι τρώνε οι διαιτολόγοι για πρωινό ;

Το πρωινό είναι από τα πιο «διάσημα» γεύματα μιας και όλοι κάνουν λόγο για τη σημαντικότητα του στη διαχείριση  του βάρους,  αλλά και σε θέματα υγείας . Είναι το πρώτο γεύμα της ημέρας μετά από την ολονύκτια νηστεία και για αυτό το λόγο θα πρέπει να αποτελείται από επιλογές που θα δίνουν θρεπτικά συστατικά και ενέργεια στον οργανισμό για την ημέρα που μόλις ξεκίνησε !

Τι επιλέγουν οι Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι για το 1ο γεύμα της ημέρας ;

Iστορίες [δια]τροφής!

Με αφορμή τις ερωτήσεις και τα θέματα που συναντάμε καθημερίνα στη δουλέια μας  καταγράψαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας  4 διαφορετικές ιστορίες- απόψεις διατροφής που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον και συζητήσαμε πρόσφατα! Αυτό μας ένωσε άλλωστε.... [δια] τροφή για σκέψη!

Σουβλάκι - πίτα και Διατροφή

Μεσημέρι ή βράδυ , στο χέρι ή πακέτο , σπίτι ή έξω με παρέα το σουβλάκι αποτελεί μια από τις αγαπημένες επιλογές μικρών και μεγάλων . Σε κάθε γωνιά υπάρχει και ένα σουβλατζίδικο έτοιμο να ικανοποιήσει και το πιο απαιτητικό αφού υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε  κρέατα και συνοδευτικά σως .

Τι γίνεται όμως όταν κάποιος είναι σε διαδικασία καλυτέρευσης του βάρους του; Κάθε πότε «μπορεί» να καταναλώνει σουβλάκια ; Σε τι ποσότητα ; Ας το πάρουμε από την αρχή…

H τέχνη του μαγειρέματος!!!!

 Διάβαζα ένα άρθρο για την τέχνη, συγκεκριμένα ανέλυε ποιες τέχνες ανήκουν στις βασικές και ποιες στις δευτερεύουσες. Συνάντησα την αρχιτεκτονική, τη μουσική, το χορό, τη φωτογραφία, την υποκριτική, την κομμωτική και άλλες πολλές… Δε βρήκα όμως πουθενά κάποια που τη θεωρώ σημαντική. Τη μαγειρική. Μα δεν είναι τέχνη η μαγειρική?

Ρόδι: Από Σύμβολο - Θησαυρός

Ένα φθινοπωρινό φρούτο αποτελεί σύμβολο της καλοτυχίας, του πλούτου, της γονιμότητας  ακόμη και του έρωτα. Το έθιμο που περνά από γενιά σε γενιά λέει πως στην αρχή κάθε έτους σπάμε ένα ρόδι στην εξώπορτα μας με την προσδοκία μια καλής χρονιάς. Το στολίζουμε, το καταναλώνουμε σε μορφή χυμών, το καθαρίζουμε υπομονετικά και σχολαστικά, ας μάθουμε λοιπόν, τι κρύβει αυτό το φρούτο – σύμβολο.

Σελίδα 1 από 24