Πόσες Θερμίδες Έχουν Τα Νηστήσιμα Φαγητά!

 Με φόντο την κυρά – Σαρακοστή και ανεξάρτητα από το αν θα νηστέψουμε και τις  40 ημέρες ως το Πάσχα, χρειάζεται να ξέρουμε πόσες θερμίδες έχουν τα νηστίσιμα φαγητά γιατί η αλήθεια είναι πως δεν  τους φαίνονται.

Η διατροφογενετική στο τραπέζι μας

«Δύο παιδιά της ίδιας ηλικίας και του ίδιου ύψους ξεκινούν το γεύμα τους μαζί. Το ένα, γρήγορα χορταίνει με το φαγητό που του παρέχουν, ενώ το άλλο αργεί πολύ να έχει αίσθημα κορεσμού. 

Τελικά το δεύτερο θα εξελιχθεί σε υπέρβαρο ενώ το πρώτο όχι.» «Δυο άνδρες της ίδιας ηλικίας ακολουθούν μια δίαιτα χαμηλή σε κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και υψηλή σε αλάτι και κορεσμένα λιπαρά. Ο ένας από αυτούς αναπτύσσει υπέρταση, υπερχοληστερολαιμία και τελικά αθηροσκλήρωση, ενώ ο άλλος ζει πολλά χρόνια χωρίς να αναπτύξει χρόνια προβλήματα υγείας.»

Τι ξέρεις για την ιστορία των Χριστουγεννιάτικων γλυκών;

Τι ξέρεις για την ιστορία των Χριστουγεννιάτικων γλυκών;  Τι ξέρεις για την ιστορία των Χριστουγεννιάτικων γλυκών; Κάποιοι θα τα φτιάξουν και κάποιοι θα τ’ αγοράσουν, πάντως μελομακάρονα, κουραμπιέδες, βασιλόπιτα, αλλά και χριστόψωμο και δίπλες, δεν θα λείψουν από τα σπίτια μας ούτε κι αυτά τα Χριστούγεννα. Ευκαιρία να μάθουμε, όμως και κάποια πράγματα για την ιστορία τους.

Γνωρίστε Το Ξύγαλο Σητείας

 Ξύγαλο Σητείας Το Ξύγαλο Σητείας είναι ένα παραδοσιακό προιόν οξύνισης του γάλακτος, το οποίο μάλιστα έχει καταχωρηθεί ως ΠΟΠ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2007.

καφές θερμίδες, cappuccino θερμιδες, ελληνικος θερμίδες

 Από τον παραδοσιακό Ελληνικό ψημένο στη χόβολη με πλούσιο καϊμάκι μέχρι τον Bailey’s Irish Cream Coffee! Πόσες θερμίδες έχει ένας καφές; Και ποιο είδος καφέ απειλεί τη διατήρηση της σιλουέτας μας;

brazilian nuts

Είναι εξαιρετική πηγή σεληνίου με αξιοσημείωτες αντιοξειδωτικές ιδιότητες, απαραίτητο για την προστασία του αγγειακού ενδοθηλίου από τη φθορά με ταυτόχρονη αντικαρκινική δράση.

Γνωρίζουμε τη Μαστίχα Χίου!!

Στο ανατολικό Αιγαίο, κάπου στο σταυροδρόμι Ανατολής με Δύση, στο νησί της Χίου, φύεται από τα βάθη των αιώνων η μαστίχα, ένα προϊόν - θρύλος, συνυφασμένο με παραδόσεις, ιστορικές συγκυρίες και πολιτισμικές ανταλλαγές που φτάνει ανόθευτο μέχρι τις μέρες μας, σμιλεμένο με την κουλτούρα της ανατολικής Μεσογείου και πιο ισχυρό από ποτέ, λόγω των αποδεδειγμένων πλέον και επιστημονικά μοναδικών ευεργετικών και θεραπευτικών ιδιοτήτων του.

Τα πέντε πιο δημοφιλή λάχανα που θα βρείτε στην αγορά!

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι, αν μια συνταγή δεν απαιτεί κάτι συγκεκριμένο, θα προτιμήσουμε το πράσινο λάχανο. Παρόλαυτα υπάρχουν και άλλα είδη που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και γευστικά.  Τι λάχανα σας αρέσει να χρησιμοποιήτε στην μαγειρική σας;

Σελίδα 1 από 7