Τι ξέρεις για την ιστορία των Χριστουγεννιάτικων γλυκών;

Τι ξέρεις για την ιστορία των Χριστουγεννιάτικων γλυκών;  Τι ξέρεις για την ιστορία των Χριστουγεννιάτικων γλυκών; Κάποιοι θα τα φτιάξουν και κάποιοι θα τ’ αγοράσουν, πάντως μελομακάρονα, κουραμπιέδες, βασιλόπιτα, αλλά και χριστόψωμο και δίπλες, δεν θα λείψουν από τα σπίτια μας ούτε κι αυτά τα Χριστούγεννα. Ευκαιρία να μάθουμε, όμως και κάποια πράγματα για την ιστορία τους.

Γνωρίστε Το Ξύγαλο Σητείας

 Ξύγαλο Σητείας Το Ξύγαλο Σητείας είναι ένα παραδοσιακό προιόν οξύνισης του γάλακτος, το οποίο μάλιστα έχει καταχωρηθεί ως ΠΟΠ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2007.

καφές θερμίδες, cappuccino θερμιδες, ελληνικος θερμίδες

 Από τον παραδοσιακό Ελληνικό ψημένο στη χόβολη με πλούσιο καϊμάκι μέχρι τον Bailey’s Irish Cream Coffee! Πόσες θερμίδες έχει ένας καφές; Και ποιο είδος καφέ απειλεί τη διατήρηση της σιλουέτας μας;

brazilian nuts

Είναι εξαιρετική πηγή σεληνίου με αξιοσημείωτες αντιοξειδωτικές ιδιότητες, απαραίτητο για την προστασία του αγγειακού ενδοθηλίου από τη φθορά με ταυτόχρονη αντικαρκινική δράση.

Γνωρίζουμε τη Μαστίχα Χίου!!

Στο ανατολικό Αιγαίο, κάπου στο σταυροδρόμι Ανατολής με Δύση, στο νησί της Χίου, φύεται από τα βάθη των αιώνων η μαστίχα, ένα προϊόν - θρύλος, συνυφασμένο με παραδόσεις, ιστορικές συγκυρίες και πολιτισμικές ανταλλαγές που φτάνει ανόθευτο μέχρι τις μέρες μας, σμιλεμένο με την κουλτούρα της ανατολικής Μεσογείου και πιο ισχυρό από ποτέ, λόγω των αποδεδειγμένων πλέον και επιστημονικά μοναδικών ευεργετικών και θεραπευτικών ιδιοτήτων του.

Τα πέντε πιο δημοφιλή λάχανα που θα βρείτε στην αγορά!

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι, αν μια συνταγή δεν απαιτεί κάτι συγκεκριμένο, θα προτιμήσουμε το πράσινο λάχανο. Παρόλαυτα υπάρχουν και άλλα είδη που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και γευστικά.  Τι λάχανα σας αρέσει να χρησιμοποιήτε στην μαγειρική σας;

Κουρκουμάς ή κιτρινόριζα: Ποια είναι τα οφέλη του για την υγεία ;

Ο κουρκουμάς, ο οποίος ονομάζεται επίσης και κιτρινόριζα, είναι το μπαχαρικό που δίνει στο μυρωδάτο μείγμα κάρυ το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα του.

Χρησιμοποιείται στην Ινδία εδώ και χιλιάδες χρόνια όχι μόνο ως μπαχαρικό αλλά και ως θεραπευτικό βότανο. Τα τελευταία χρόνια, αρκετές επιστημονικές έρευνες έχουν εστιάσει στις ιδιότητες του κουρκουμά, καταφέρνοντας μάλιστα να αποδείξουν ότι η δράση του είναι ευεργετική για διάφορες λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού.

Στην Αμερική και τη Βρετανία κάνει θραύση. Στην Ελλάδα δεν είναι τόσο δημοφιλές, παρ’ όλ’ αυτά έχει ακόμη κι εδώ τους πιστούς του καταναλωτές και βρίσκεται στα ράφια όλων των σούπερ μάρκετ, ενώ υπάρχει και ελληνικής παραγωγής. Διαβάστε 5 πράγματα που δεν ξέρατε γι’ αυτό.

Σελίδα 1 από 7