Η μπύρα και στην ελληνική ζύθος, αποτελεί ένα πολύ κοινό αλκοολούχο ποτό. Κύρια συστατικά της είναι το νερό , η βύνη (συνήθως από κριθάρι) και ο λυκίσκος , ενώ παράγεται μέσα από την διαδικασία της ζύμωσης . Υπάρχουν διαφορά είδη μπύρας ( Ale , Lager,Draft ) και αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα αλκοολούχα ποτά.
Γύρω από το όνομα της υπάρχει ο μύθος ότι παχαίνει και ότι προκαλεί κοιλιά. Η αλήθεια είναι, πως η μπύρα δεν περιέχει καθόλου λίπος και η περιεκτικότητά της σε σάκχαρα είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Επίσης, περιέχει πολύ λιγότερες θερμίδες συγκριτικά με άλλα ποτά και αν καταναλώνεται με μέτρο δεν παχαίνει. H μπίρα προκαλεί φούσκωμα, λόγω του διοξειδίου του άνθρακα που περιέχει. Λέμε ναι σε ένα ποτήρι παγωμένης μπύρας αφού το ποσοστό της σε αλκοόλ( που ευθύνεται για την αύξηση λίπους ) είναι χαμηλό ( 5 % ) .
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΠΙΡΑΣ ΑΝΑ 330 ml
Eνέργεια:.........................................135
θερμίδες Πρωτεΐνες: .......................................0,91 γρ.
Yδατάνθρακες:.................................12,8 γρ.
Λιπαρά:............................................0
Φυτικές ίνες:....................................0