Ο έρωτας περνάει από το στομάχι????

διατροφη, ερωτας "ο έρωτας περνάει από το στομάχι" Από την αρχαιότητα ο άνθρωπος έψαχνε να βρει τρόπους, για να διασφαλίσει τη γονιμότητα, τη σεξουαλική ρώμη και την ερωτική απόλαυση.

Η ετυμολογία των "αφροδισιακών" τροφών έχει τη ρίζα της στην Αφροδίτη, την αρχαία θεά της ομορφιάς. Μέχρι και το 18ο αιώνα στην Ευρώπη, πολλές από τις συνταγές ήταν βασισμένες στις θεωρίες του Γαληνού, ο οποίος υποστήριζε ότι τα περισσότερα φαγητά μπορούν να λειτουργήσουν ως αφροδισιακές ουσίες αν σερβιριστούν ζεστά και προκαλέσουν γρήγορο κορεσμό. Ο  St Thomas Aquinas, ένας μοναχός στο 13ο αιώνα, πίστευε, όπως και ο Γαληνός, ότι οι αφροδισιακές τροφές θα πρέπει να εμπνέουν το ζωηρό πνεύμα και να ευνοούν την υγεία, γι' αυτό και θεωρούσε ως τέτοιες το κρέας και το κρασί. Υπάρχουν όμως αφροδισιακές τροφές? λόγια πολλά, αποδείξεις λίγες... Δεν υπάρχουν σαφείς επιστημονικές ενδείξεις για την αποτελεσματικότητα ορισμένων τροφίμων στην βελτίωση της σεξουαλικής απόδοσης και επιθυμίας, η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους και μιας ισορροπημένης διατροφής συμβάλει στην υγιή σεξουαλική ζωή. 

πηγή: Γεωργία Καπώλη, logodiatrofis

Φανή Ρούσσου
Διατροφολόγος: Φανή Ρούσσου
Γεννήθηκα στην Πρωτεύουσα το 1985 αλλά ποτέ δεν ένιωσα Αθηναία, μιας και η νησιωτική (Πάρος – Νάξος) καταγωγή μου με κέρδισε από μικρή. Έζησα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια στα Άνω Λιόσια όπου μένω μέχρι σήμερα. Οι πανελλήνιες εξετάσεις με έστειλαν το 2004 στη Σητεία της Κρήτης, για να αποφοιτήσω ως Διαιτολόγος . Έκτοτε εργάζομαι ως επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος κάνοντας εξειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές & την Παχυσαρκία και παρακολουθώντας από κοντά τις διατροφικές εξελίξεις.

Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Φανή Ρούσσου καλέστε στο 6979448632 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού