"ο έρωτας περνάει από το στομάχι" Από την αρχαιότητα ο άνθρωπος έψαχνε να βρει τρόπους, για να διασφαλίσει τη γονιμότητα, τη σεξουαλική ρώμη και την ερωτική απόλαυση.
Η ετυμολογία των "αφροδισιακών" τροφών έχει τη ρίζα της στην Αφροδίτη, την αρχαία θεά της ομορφιάς. Μέχρι και το 18ο αιώνα στην Ευρώπη, πολλές από τις συνταγές ήταν βασισμένες στις θεωρίες του Γαληνού, ο οποίος υποστήριζε ότι τα περισσότερα φαγητά μπορούν να λειτουργήσουν ως αφροδισιακές ουσίες αν σερβιριστούν ζεστά και προκαλέσουν γρήγορο κορεσμό. Ο St Thomas Aquinas, ένας μοναχός στο 13ο αιώνα, πίστευε, όπως και ο Γαληνός, ότι οι αφροδισιακές τροφές θα πρέπει να εμπνέουν το ζωηρό πνεύμα και να ευνοούν την υγεία, γι' αυτό και θεωρούσε ως τέτοιες το κρέας και το κρασί. Υπάρχουν όμως αφροδισιακές τροφές? λόγια πολλά, αποδείξεις λίγες... Δεν υπάρχουν σαφείς επιστημονικές ενδείξεις για την αποτελεσματικότητα ορισμένων τροφίμων στην βελτίωση της σεξουαλικής απόδοσης και επιθυμίας, η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους και μιας ισορροπημένης διατροφής συμβάλει στην υγιή σεξουαλική ζωή.
πηγή: Γεωργία Καπώλη, logodiatrofis