Η πάπρικα είναι ελληνικό προϊόν! Παράγεται από κόκκινο πιπέρι υψηλής αξίας. Η πάπρικα Αλμωπίας έχει γλυκιά γεύση και είναι έντονα αρωματική γιατί περιέχει τον τριμμένο φλοιό της πιπεριάς.
Ώριμες πιπεριές μπαίνουν στο ειδικό ξηραντήριο-καπνιστήριο, αποξηραίνονται και θρυμματίζονται. Έτσι παράγεται η πάπρικα! Η συγκεκριμένη ποικιλία που αποδίδει τη γλυκιά πάπρικα συλλέγεται γύρω στις 20 Αυγούστου. Αξίζει να αναφέρουμε πως για τη παραγωγή 1 κιλού πάπρικα χρειάζονται 7 κιλά νωπής πιπεριάς. Η πάπρικά χρησιμοποιείται για το μαρινάρισμα του κρέατος, στα όσπρια, σε ντιπ με βάση το γιαούρτι για να συνοδέψει λαχανικά κ.α Πηγή: www.paprika-almopias.gr