Ποπ κορν....3 πράγματα για το γνωστό σνακ !!!

Ποπ κορν....3 πράγματα για το γνωστό σνακ !!!

Το Ποπ Κόρν είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με ταινίες και καλή παρέα !!! Πόσα ξέρετε για το γνωστό αυτό σνακ ; 

1.Το Ποπ Κορν ή Παπαρδέλα ή Πατλάκα ή Πασπάτα ή Σιταροπουλλα είναι καλαμπόκι το οποίο έχει φουσκώσει αφού έχει θερμανθεί. Το καλαμπόκι είναι σε θέση να σκάσει γιατί, σε αντίθεση με άλλα δημητριακά, οι πυρήνες του έχουν φλοιό που προστατεύει από την υγρασία και μια παχιά αμυλούχο γέμιση.Αυτό επιτρέπει στην πίεση να αυξάνεται σταδιακά στο εσωτερικό μέχρι τελικά να «σκάσει». Επίσης, ορισμένα στελέχη του καλαμποκιού καλλιεργούνται αποκλειστικά για να χρησιμοποιηθούν για παρασκευή ποπ κορν.

2.Δημοφιλές σνακ !!! Προτού το ανακαλύψουν οι κινηματογραφόφιλοι ήταν ήδη γνωστή και αγαπητή συνήθεια στους κατοίκους των σπηλαίων. Το παλαιότερο εύρημα, ηλικίας 5.000 ετών, εντοπίστηκε στο Νέο Μεξικό και οι επιστήμονες το θεωρούν καθαρά αμερικανικό προϊόν.

3.Η σπιτική εκδοχή του εν λόγω σνακ είναι σαφώς πιο ελαφριά και πιο ποιοτική από την «κινηματογραφική».Επιλέγουμε σπόρους καλαμποκιού βιολογικής καλλιέργειας, που είναι εξ ορισμού μη γενετικά τροποποιημένοι.Το κόστος αυτής της επιλογής είναι μικρό σχετικά με αυτά του εμπορίου. ΑΝν δεν προσθέσετε βούτυρό και αλάτι τότε το θερμιδικό περιεχόμενο του μειώνεται αρκέτα . Τέλος το Ποπ Κόρν είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και λίγα λίπαρά αν το καταναλώνετε στην απλή του μορφή !!!

Καλή Απόλαυση !!! 

 

Αγγελική Παπά
Διατροφολόγος: Αγγελική Παπά
Γεννήθηκα Σεπτέμβριο του 1986 στο Μαρούσι. Μεγάλωσα στον Ταύρο όπου και κατοικώ ως σήμερα. Το 2005 βρέθηκα στη Σητεία Κρήτης για να σπουδάσω αυτό που αγαπώ. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με ενεργή συμμετοχή σε συνέδρια και εθελοντικές δράσεις με θέμα τη διατροφή.Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Αγγελική Παπά καλέστε στο 6947856688 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού