Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι, αν μια συνταγή δεν απαιτεί κάτι συγκεκριμένο, θα προτιμήσουμε το πράσινο λάχανο. Παρόλαυτα υπάρχουν και άλλα είδη που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και γευστικά. Τι λάχανα σας αρέσει να χρησιμοποιήτε στην μαγειρική σας;
Πράσινο Λάχανο Ο βασιλιάς των λάχανων και ο παλιός μας φίλος! Τα μεγάλα φύλλα του έχουν ανοικτό πράσινο χρώμα και μία ελαφρώς ελαστική υφή όταν είναι ωμά. Διαλέξτε τα κεφάλια που είναι σφιχτά και τα αισθάνεστε πιο βαριά για το μέγεθός τους. Τα εξωτερικά μερικά στρώματα είναι συνήθως μαραμένα και θα πρέπει να αφαιρούνται πριν από την προετοιμασία. Σε λεπτές φέτες, το πράσινο λάχανο μπορεί να καταναλωθεί ωμό ή μπορεί να αναμιχθεί με πατάτες και σούπες. Τα ολόκληρα φύλλα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να γίνουν λαχανοντολμάδες. Τα ωμά φύλλα του έχουν πικάντικη γεύση, αλλά το λάχανο γίνεται πιο γλυκό καθώς μαγειρεύετε.
Κόκκινο Λάχανο Παρόμοιο με το πράσινο λάχανο, αλλά με σκούρα κοκκινωπά-μωβ φύλλα. Πιστεύουμε ότι η γεύση του είναι λίγο πιο βαθιά και γήινη. Διαλέξτε τα κεφάλια που είναι σφιχτά και βαριά για το μέγεθός τους, και κόψτε το σε λεπτές φέτες. Μας αρέσει το χρώμα που δίνει στις σαλάτες.
Napa ή κινέζικο Λάχανο Το επίμηκες του σχήμα έχει παχής, τραγανούς μίσχους και κροσσώδη κίτρινο-πράσινα φύλλα. Πιστεύουμε ότι η γεύση του είναι πιο γλυκιά και πιο μαλακή από το πράσινο λάχανο, και αγαπάμε πραγματικά να το τρώμε ωμό σε σαλάτες καθώς και να το χρησιμοποιούμε σαν γέμιση για τα ζυμαρικά. Αποφύγετε λάχανα Νάπας με σκούρο χρώμα ή μαραμένα φύλλα.
Λάχανο Savoy Κατά την άποψη μας, αυτό είναι το ωραιότερο λάχανο από όσα παρουσιάζουμε σήμερα! Έχουν το ίδιο σχήμα με το πράσινο λάχανο, αλλά τα φύλλα του έχουν χρώμα βαθύ πράσινο και είναι ιδιαιτέρως πτυχωτά. Η γεύση τους είναι ήπια και γήινη, και τα φύλλα είναι τρυφερά, ακόμα και όταν είναι ωμά. Τα κεφάλια θα πρέπει να είναι συμπαγή και σφιχτά. Το προτιμούμε σε λεπτές φέτες στις σούπες και ανακατεμένα με πατάτες σε wok.
Bok Choy Ο Bok choy μίσχος είναι λευκός και τραγανός, ενώ τα φύλλα του είναι βαθύ πράσινα και πολύ τρυφερά. Η γεύση του Bok choy μας θυμίζει σπανάκι ή σέσκουλο, και μας αρέσει πολύ να το μαγειρεύουμε τηγανητό, στον ατμό και σε διάφορα πιάτα λαχανικών.
http://www.thekitchn.com/