Αντιοξειδωτικά : που βρίσκονται ;

antioΤα αντιοξειδωτικά είναι φυσικές ουσίες που βρίσκονται σε κάποια τρόφιμα και εμποδίζουν τη δράση των ελευθέρων ριζών (δημιουργούνται με το κάπνισμα , ηλιοθεραπεία και το στρες).

Ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού ο οποίος δέχεται καθημερινά «επίθεση» από ελεύθερες ρίζες οξυγόνου. Ποία είναι τα αντιοξειδωτικά και σε ποίες τροφές βρίσκονται:  

βιταμίνη C: πατάτες, πιπεριές, φράουλες, ντομάτες, μπρόκολο, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ακτινίδια, εσπεριδοειδή

βιταμίνη Ε: δημητριακά ολικής αλέσεως, ελαιόλαδο, ξηροί καρποί

φυλλικό οξύ: όσπρια, βρώμη, πράσινα φυλλώδη λαχανικά

φλαβονοειδή: φλούδα φρούτα, μαύρη σοκολάτα, πράσινο τσάι, καφές, ελαιόλαδο, κόκκινο κρασί, βατόμουρα, μπρόκολο, κρεμμύδι

σελήνιο: ψάρια, θαλασσινά

β- καροτένιο:  γλυκοπατάτες, πεπόνι, βερίκοκα, ροδάκινα, σπανάκι, καρότα, κολοκύθες, πιπεριές (κόκκινες, κίτρινες) Είναι σημαντικό να υπάρχουν καθημερινά στη διατροφή μας τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και να καλύπτουμε τις αναγκές του οργανισμού μας όχι μονο θερμιδικά αλλά και σε θρεπτικά συστατικά. Χωρίς αντιοξειδωτικά στη διατροφή μας, αυξάνεται η ευαισθησία του οργανισμού στη δράση των καρκινικών κυττάρων και των συμπτωμάτων της πρόωρης γήρανσης. 

Αγγελική Παπά
Διατροφολόγος: Αγγελική Παπά
Γεννήθηκα Σεπτέμβριο του 1986 στο Μαρούσι. Μεγάλωσα στον Ταύρο όπου και κατοικώ ως σήμερα. Το 2005 βρέθηκα στη Σητεία Κρήτης για να σπουδάσω αυτό που αγαπώ. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με ενεργή συμμετοχή σε συνέδρια και εθελοντικές δράσεις με θέμα τη διατροφή.



Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Αγγελική Παπά καλέστε στο 6947856688 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού