Βιολογικά προϊόντα: Πως τα αναγνωρίζω;

bioΠολλές φορές επιλέγουμε βιολογικά προιόντα για μας και τα παιδιά μας. Είμαστε σίγουροι όμως για την προέλευσή τους; και πως θα μάθουμε να τα αναγνωρίζουμε;

Ας δούμε τι πρέπει να φέρει στην ετικέτα του ένα πιστοποιημένο βιολογικό προιόν:  

  • Το λογότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Τον κωδικό έγκρισης του φορέα πιστοποίησης ( για την Ελλάδα π.χ gr-bio-01)
  • Την επισήμανση eu agriculture ( όταν το προϊόν προέρχεται από χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης ή non agriculture όταν δεν προέρχεται από αυτήν. Ή eu –non eu agriculture όταν κάποια συστατικά προέρχονται από την Ευρωπαϊκή ένωση και κάποια άλλα όχι.
  • Το λογότυπο του φορέα πιστοποίησης
  • Την επισήμανση «προϊόν βιολογικής γεωργίας»

Τέλος, προαιρετικά μπορεί να αναφέρεται και ο κωδικός πιστοποίησης που έχει η κάθε ενταγμένη επιχείρηση στον αντίστοιχο φορέα ελέγχου Πηγές:

  • ΚΑΝΟΝIΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 834/2007 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛIΟΥ της 28ης Ιουνίου 2007 για τη βιολογική παραγωγή και την επισήμανση των βιολογικών προϊόντων και την κατάργηση του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2092/91
  • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 889/2008 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 5ης Σεπτεμβρίου 2008 σχετικά με τη θέσπιση λεπτομερών κανόνων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 834/2007 του Συμβουλίου για τη βιολογική παραγωγή και την επισήμανση των βιολογικών προϊόντων όσον αφορά το βιολογικό τρόπο παραγωγής, την επισήμανση και τον έλεγχο των προϊόντων.

Χριστίνα Μαλανδράκη

Χριστίνα Μαλανδράκη
Διατροφολόγος: Χριστίνα Μαλανδράκη
Γεννήθηκα το Μάιο του 1986. Μεγάλωσα και κατοικώ στο Παλαιό Φάληρο μέχρι και σήμερα. Με καταγωγή από την Κρήτη δεν θα μπορούσα να μην αγαπήσω τη Σητεία όπου και σπούδασα στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας. Πραγματοποιώ μετεκπαίδευση στις Διατροφικές Διαταραχές & την Παχυσαρκία, παρακολουθώντας παράλληλα τις εξελίξεις γύρω από τον τομέα διατροφής. Σήμερα εργάζομαι ως επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Χριστίνα Μαλανδράκη καλέστε στο 6944204326 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού