Η βιταμίνη E είναι μία γνωστή σε όλους βιταμίνη για τις ευεργετικές και αντιοξειδωτικές της δράσεις. Είναι μία λιποδιαλυτή βιταμίνη, η οποία μεταφέρεται μέσω των «καλών» λιπών της διατροφής μας.
Ποιες είναι οι λειτουργίες της:
- Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό
- Βελτιώνει τη χρησιμοποίηση του οξυγόνου
- Έχει αντικαρκινική δράση
- Προστατεύει από θρομβώσεις και αρτηριοσκλήρωση
- Βελτιώνει τη γονιμότητα και το δέρμα.
Ποια είναι τα σημάδια από την έλλειψη της:
- Χαμηλή λίμπιντο
- Κούραση μετά από ελαφριά γυμναστική
- Αργή επούλωση πληγών
- Μυϊκή ατονία
Σε ποιες τροφές τη βρίσκουμε:
- Ελαιόλαδο
- Λιπαρά ψάρια (σολωμός)
- Ξηρούς καρπούς
- Μη- επεξεργασμένα έλαια καλαμποκιού
- Φυστίκια
- Σουσάμι
- Σαρδέλες
Πηγή: Nutriworks 2007
Διατροφολόγος: Χριστίνα Μαλανδράκη
Γεννήθηκα το Μάιο του 1986. Μεγάλωσα και κατοικώ στο Παλαιό Φάληρο μέχρι και σήμερα. Με καταγωγή από την Κρήτη δεν θα μπορούσα να μην αγαπήσω τη Σητεία όπου και σπούδασα στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας. Πραγματοποιώ μετεκπαίδευση στις Διατροφικές Διαταραχές & την Παχυσαρκία, παρακολουθώντας παράλληλα τις εξελίξεις γύρω από τον τομέα διατροφής. Σήμερα εργάζομαι ως επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.
Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Χριστίνα Μαλανδράκη καλέστε στο 6944204326
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.