'Οταν η φαντασία έχεις εφαρμογή στη μαγειρική τότε το αποτέλεσμα μπορεί να μας εκπλήξει !!!
Στο φούρνο…
- Γλυκοπατάτες ή πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες αλειμμένες ελαφρώς με ελαιόλαδο, πιπέρι καγιέν και λίγο αλάτι. Μία εναλλακτική πρόταση για υγιεινά τσιπς.
- Κίτρινη κολοκύθα ψεκασμένη με ελαιόλαδο και πασπαλισμένη με λίγη κανέλλα. Ιδιαίτερη και ελαφρώς γλυκιά γεύση.
- Πατάτες κομμένες στη μέση με γέμιση από μπρόκολο και λίγο τριμμένο τυρί. Ένα υπέροχο συνοδευτικό για το κρέας μας.
Βράσιμο..
- Κόβουμε σε κύβους ντομάτες και τις βράζουμε μέσα σε ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου. Προσθέτουμε μυρωδικά της αρεσκείας μας και δημιουργούμε μία υπέροχη ντοματόσουπα.
- Βράζουμε μήλα μέσα σε φρέσκο χυμό από λεμόνι. Προσθέτουμε κανέλλα κατά το βρασμό. Πολτοποιούμε και σερβίρουμε ζεστό ή παγωμένο.
- Κυβάκια λαχανικών με βάση τη λαχανίδα. Πρόσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πολτοποιούμε.
Στον ατμό…
- Οποιοδήποτε αγαπημένο λαχανικό με χυμό και φλούδες εσπεριδοειδών για να δημιουργήσουμε έντονη γεύση. Δοκιμάστε το με σπανάκι και χυμό λεμονιού, μπρόκολο με πορτοκάλι ή γκρέιπφρουτ με καρότα.
- Μείγμα λαχανικών με μυρωδικά. Σερβίρετε πάνω σε κους κους.
- Λάχανο με κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
- Φασολάκια πράσινα με ψιλοκκομένο κρεμμύδι και μία σκελίδα σκόρδο.
Τσιγάρισμα…
- Τοποθετούμε φέτες από μήλο και αχλάδι σε ένα τηγάνι με λίγη μαργαρίνη και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε λίγη μαρμελάδα και φλούδες πορτοκαλιού και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε σαν φρουτώδες επιδόρπιο.
- Σπανάκι με σκόρδο και ελαιόλαδο.
- Ποικιλία από χρωματιστές πιπεριές και κρεμμύδι τσιγαρισμένα σε ελαιόλαδο. Σερβίρεται σαν γαρνιτούρα.