Δίαιτα από κάποιο γνωστό περιοδικό ή site  ή Διατροφή από έναν πτυχιούχο διατροφολόγο – διαιτολόγο?

Δίαιτα από κάποιο γνωστό περιοδικό ή site ή Διατροφή από έναν πτυχιούχο διατροφολόγο – διαιτολόγο?

 

Είναι η εποχή που όλοι ψάχνουμε τον εύκολο – γρήγορο - “μαγικό” τρόπο να χάσουμε τα κιλά των γιορτών, αδιαφορώντας αν η Δίαιτα που θα επιλέξουμε ταιριάζει στον οργανισμό μας ή θα του δημιουργήσουμε κάποιο πρόβλημα.

 Η λέξη Δίαιτα που συχνά χρησιμοποιείται μας παραπέμπει σε μια διατροφή πολύ χαμηλή σε θερμίδες και συχνά σε στέρηση ομάδων τροφών και κατ’ επέκταση θρεπτικών στοιχείων, η οποία δεν βοηθά τις ζωτικές μας λειτουργίες να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη καθημερινότητά μας αλλά και την ανταπόκριση του μεταβολισμού μας, γεγονός που μας φθείρει παρά μας βοηθά.

 Ένας επαγγελματίας διατροφολόγος – διαιτολόγος είναι εκπαιδευμένος να δίνει τις κατάλληλες συστάσεις, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε οργανισμού, το φύλο, την ηλικία, την ημερήσια δραστηριότητα και το πιθανό βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό του. Από την άλλη πλευρά όμως, συχνά μας προβληματίζει ότι η μέθοδός του δεν έχει τόσο άμεσα αποτελέσματα, όσο θέλουμε. Έχουμε σκεφτεί όμως το λόγο?

Ο λόγος είναι ότι το περιττό λίπος απαιτεί χρόνο για να καεί, άρα η αργή απώλεια βάρους στοχεύει μόνο σε αυτό, ενώ παράλληλα αποτελεί μια ποιοτικά πλήρη φόρμουλα που εύκολα μπορούμε να διατηρήσουμε στην καθημερινότητά μας, αφού είναι προσαρμοσμένη στα μέτρα μας!

Η συνεχή χρήση Διαιτών οδηγεί σε μια διαρκή αυξομείωση βάρους, απώλεια μυικής μάζας, φθείρει τον οργανισμό, μπλοκάροντας το μεταβολισμό μας.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα δείτε μια προτεινόμενη Δίαιτα, ξανασκεφτείτε το!

Κοντορουχά Ευστρατία

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Μέλος Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων

Ευρυπίδου 4 – Ερμούπολη, Σύρος

22810 76605 & 6979 868795

 

 

 

Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού