Διατροφή: μια ταινία τρόμου!!!

Διατροφή: μια ταινία τρόμου!!!

 Η διατροφή είναι μόνο μια λέξη, κι όμως τρομάζει, προκαλεί το αίσθημα της στέρησης, της απαγόρευσης, της καταπίεσης...  Έπειτα από όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί,  η διατροφή είναι ακόμα ένας όρος που προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα σε πολλούς.

 Κι όμως η σωστή διατροφή χαρίζει ζωή. Πρέπει να γίνει σαφές και κατανοητό πως ο όρος διατροφή δεν πρέπει ουδέποτε να συγχέεται με τον όρο δίαιτα και ότι συνεπάγεται με αυτό. Όλοι μπορούμε να απομυθοποιήσουμε την λέξη δίαιτα και να αντιμετωπίσουμε την διατροφή μας ως έναν τρόπο ζωής. Στη σύγχρονη διατροφή  κανένα τρόφιμο δεν μπορεί να θεωρηθεί  «παχυντικό» ή << απαγορευτικό >> .

Μια σωστή διατροφή <<επιβάλει>> την κατανάλωση τροφών από όλες τις ομάδες τροφίμων. Η ποικιλία καθώς και η συνιστώμενη ποσότητα κατανάλωσης των προϊόντων ενισχύουν θετικά τον οργανισμό και βελτιώνουν την λειτουργία όλων των ακούσιων και εκούσιων μηχανισμών του οργανισμού. Με πιο απλά λόγια, πρέπει να τρώμε λίγο από όλα!!!! Πολλές είναι οι ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία τροφών στον οργανισμό μας συνδυάζοντας τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων.

Ακόμα και το λίπος που ενοχοποιείται για την αύξηση του βάρους αλλά και για καρδιαγγειακά και μεταβολικά νοσήματα είναι απαραίτητο στην διατροφή μας, αποτελώντας το έως και το 30% αυτής, αρκεί βέβαια να λαμβάνεται από τις κατάλληλες πηγές (ελαιόλαδο, λίπος ψαριών κ.α.). Χιλιάδες έρευνες αποδεικνύουν τα οφέλη της σωστής διατροφής και κυρίως της Μεσογειακής διατροφής. Είμαστε τυχεροί που είμαστε Έλληνες και έχουμε όλα αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά έξω από την πόρτα μας και σε πολύ προσιτές τιμές!

Γιατί όμως δεν το εκμεταλλευόμαστε; Ένα σωστό πρότυπο μεσογειακής διατροφής μπορεί εύκολα να ενταχθεί στις συνήθειες ενός ατόμου σε όλα τα στάδια της ζωής του (εγκυμοσύνη, παιδική και εφηβική ηλικία, ενήλικη ζωή, τρίτη ηλικία) βοηθώντας στην σωστή ανάπτυξη, στην πρόληψη και αντιμετώπιση παθολογικών νοσημάτων και παχυσαρκίας, στην απώλεια περιττού βάρους καθώς και στην διατήρηση του. Η τροφή είναι το φάρμακο σου, έλεγε ο Ιπποκράτης. Σοφό!!

Η τροφή είναι το φάρμακο του σώματος και του πνεύματος. Άρρηκτα συνδεδεμένη και αλληλοεξαρτώμενη η σωματική υγεία με την ψυχολογική ευεξία. Η διατροφή είναι απλά μια συνήθεια, ένας τρόπος ζωής που όλοι μπορούμε να αλλάξουμε. Για το καλό μας, χρειάζεται λίγη φιλοσοφία νομίζω…

Φανή Ρούσσου
Διατροφολόγος: Φανή Ρούσσου
Γεννήθηκα στην Πρωτεύουσα το 1985 αλλά ποτέ δεν ένιωσα Αθηναία, μιας και η νησιωτική (Πάρος – Νάξος) καταγωγή μου με κέρδισε από μικρή. Έζησα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια στα Άνω Λιόσια όπου μένω μέχρι σήμερα. Οι πανελλήνιες εξετάσεις με έστειλαν το 2004 στη Σητεία της Κρήτης, για να αποφοιτήσω ως Διαιτολόγος . Έκτοτε εργάζομαι ως επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος κάνοντας εξειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές & την Παχυσαρκία και παρακολουθώντας από κοντά τις διατροφικές εξελίξεις.

Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Φανή Ρούσσου καλέστε στο 6979448632 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού