Διατροφικές Συνήθειες: Αλλάζουν;

Διατροφικές Συνήθειες: Αλλάζουν;

Η διαδικασία για την μείωση βάρους σε κάποιους μπορεί να φάνει εύκολο σε κάποιους όχι. Δεν είναι μόνο το διαιτολόγιο που θα πρέπει να ακολουθηθεί αλλά και η εκπαίδευση του ενδιαφερόμενου από τον ειδικό για την μείωση βάρους, για την διατήρηση του και την απόκτηση σωστών διατροφικών συνηθειών.

Καλό θα ήταν  ο ενδιαφερόμενος να θέσει ρεαλιστικούς στόχους αλλά και κίνητρα που θα είναι σύμμαχοι του στην προσπάθεια απώλειας και διατήρησης των κιλών του. Ο ειδικός, από την άλλη, θα πρέπει να τον  ενημερώσει για τα οφέλη της  <<σωστής>> διατροφής και πόσο σημαντική είναι για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Ο διαιτολόγος, μαζί με τον ενδιαφερόμενο, θα φτιάξει ένα πρόγραμμα διατροφής το οποίο θα σέβεται τις προτιμήσεις και τις ανάγκες του ατόμου που θα το ακολουθήσει.Δεν είναι πάντα εύκολο ένας άνθρωπος να αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες από την μια μέρα στην άλλη, ειδικά με τον σημερινό τρόπο ζωής. Έτσι, θα πρέπει οι αλλαγές να γίνονται σταδιακά και ενημερώνοντας τον ενδιαφερόμενο τι του προσφέρει η κάθε αλλαγή. Για παράδειγμα, πολλοί γνωρίζουν ότι τα μικρά και συχνά γεύματα βοηθούν, ότι τα φρούτα κάνουν καλό, ότι η φυσική δραστηριότητα βοηθάει στην μείωση βάρους, αλλά πόσοι από αυτούς που ακολουθούν ένα πρόγραμμα διατροφής γνωρίζουν για τι κάνουν καλό τα φρούτα και τα μικρά και συχνά γεύματα και πως βοηθάει η φυσική δραστηριότητα την μείωση βάρους; Πως η σωστή διατροφή και η φυσική δραστηριότητα μπορεί να γίνει μέρος την καθημερινότητας; Ξεκινήστε από την αλλαγή που σας είναι πιο εύκολη και κάθε βδομάδα προσπαθήστε για μια νέα αλλαγή ! 

Η ενημέρωση, η θέληση και η προσπάθεια είναι αυτά που θα βοηθήσουν το διαιτολόγιο να μην είναι μόνο ένα χαρτί αλλά τρόπος ζωής!

Αγγελική Παπά
Διατροφολόγος: Αγγελική Παπά
Γεννήθηκα Σεπτέμβριο του 1986 στο Μαρούσι. Μεγάλωσα στον Ταύρο όπου και κατοικώ ως σήμερα. Το 2005 βρέθηκα στη Σητεία Κρήτης για να σπουδάσω αυτό που αγαπώ. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με ενεργή συμμετοχή σε συνέδρια και εθελοντικές δράσεις με θέμα τη διατροφή.Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Αγγελική Παπά καλέστε στο 6947856688 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού