Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου η σημερινή. Μάστιγα της εποχής. Η Μεσογειακή διατροφή βοηθάει στην πρόληψη κάθε μορφής καρκίνου. Περισσότεροι από 80% των κακοήθων όγκων του ανθρώπου οφείλονται σε παράγοντες του περιβάλλοντος και από αυτούς οι παράγοντες της διατροφής, φαίνονται ότι σχετίζονται με το 50% των νεοπλασμάτων.
Υπολογίζεται ότι η σωστή διατροφική αγωγή μπορεί να μειώσει τους θανάτους από καρκίνο κατά 35%. Ο ακριβής ρόλος των διαφόρων συστατικών της τροφής στην καρκινογένεση δεν είναι γνωστός, φαίνεται όμως ότι επηρεάζει την επίδραση καρκινογόνων ουσιών στα κύτταρα. Έχει γίνει αντιληπτό και παραδεκτό από όλους ότι η σωστή διατροφή μπορεί να ελαττώσει την συχνότητα νόσων φθοράς και να επιβραδύνει την εμφάνιση τους. Ιδιαίτερα το άπεπτο φυτικό υπόλειμμα έχει σημαντικό ρόλο για την πρόληψη των πολυπόδων και του καρκίνου του παχέος εντέρου και ορθού. Ο παραδοσιακός τρόπος διατροφής ,Μεσογειακή Διατροφή, με άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά δημητριακά και ξηρούς καρπούς όσπρια ψάρια ελαιόλαδο και παράλληλα μείωση του λίπους και των θερμίδων το 24ώρο, των πολύ αλατισμένων και έτοιμων τροφών, μπορεί να ελαττώσει την ανάπτυξη των νοσημάτων φθοράς της υγείας μας. Σωστή διατροφή και άσκηση για καλύτερη υγεία!!! πηγή: www.canser-society. gr