Η δίαιτα του survivor

Η δίαιτα του survivor

Δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν να χαλαρώσουν γυρνώντας σπίτι βλέποντας survivor  με την παρέα τους και σχολιάζοντας το πολυπόθητο έπαλθο . Επίσης δεν είναι λίγοι και εκείνοι που σχολιάζουν το βάρος των παιχτών το οποίο έχει μειωθεί αρκετά από την  έναρξη του παιχνιδιού και για αυτό δεν τυχαίο που πολλοί θα ήθελαν θα ζήσουν την εμπειρία αυτή ώστε να μειώσουν το βάρος τους. Τι συμβαίνει όμως στο σώμα όταν χάνει τόσο βίαια βάρος ; Πως αυτό επηρεάζει την υγεία του ατόμου και το μελλοντικό του βάρος ;

 

Ας τα πάρουμε από την αρχή !!

1ο Ο ιδανικός ρυθμός απώλειας  βάρους είναι από 2 έως 4 κιλά το μήνα ( εξαρτάται από το αρχικό βάρος και από την δραστηριότητα του ατόμου ). Με αυτό τον ρυθμό εξασφαλίζεται και η υγεία του ατόμου και συντήρηση  χαμένου βάρους  έπειτα .  Επίσης , μειώνοντας το βάρος σταθερά εξασφαλίζουμε ότι η μείωση του βάρος προέρχεται από την μείωση του λιπώδη ιστού και όχι της μυϊκής μάζας  ή των υγρών  του σώματος.  

2ο Χάνοντας τόσο γρήγορα βάρος με στερήσεις και με πολλές ώρες νηστείας  είναι πιθανό να μην καλύπτουμε τις ανάγκες  του οργανισμού μας σε θρεπτικά συστατικά με αποτέλεσμα να θέτουμε την υγεία και τον μεταβολισμό μας  σε κίνδυνο . Ο οργανισμός σιγά σιγά  αρχίζει να  κουράζεται  και εξασθενεί και τότε εμφανίζονται ζαλάδες , πονοκέφαλοι ακόμα και νεύρα .  Άλλες συνέπειες  μπορεί να είναι  το θαμπό δέρμα , τριχόπτωση ακόμα και διαταραχή ύπνου .

3ο Είναι πολύ πιθανό ύστερα από αυστηρές δίαιτες – αφαγιάς  να θέσουμε τον οργανισμό μας και σε έναν άλλον  ακόμα κίνδυνο . Εκτός του ότι το χαμένο βάρος θα ανακτηθεί  είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα εμφανιστούν βουλιμικά  επεισόδια τα οποία θα απορυθμίσουν αρκετά τον μεταβολισμό και θα βοηθήσουν στην αύξηση του βάρους.  Έτσι μετά από λίγο καιρό η ζυγαριά θα δείχνει το ίδιο ίσως και περισσότερο  από  την έναρξη της στερητικής δίαιτας , ο μεταβολισμός θα έχει επηρεαστεί αρνητικά  και η ψυχολογία του ατόμου  θα είναι άσχημη καθώς μετά από τόσο «κόπο» δεν θα έχει καταφέρει αυτό που ήθελε εξαρχής .

Φροντίστε το σώμα σας  μαθαίνοντας να τρώτε έξυπνα  χαρίζοντας στον οργανισμό σας υγεία , ενέργεια και ευεξία . Αλλάξτε  την σχέση σας με το φαγητό και θα αλλάξει και ο αριθμός της ζυγαριάς ( ο οποίος δεν είναι αντιπροσωπευτικός δείκτης αξιολόγησής ) . Φροντίστε να έχετε ποικιλία στην διατροφή σας , μικρά και συχνά γεύματα ,  φυσική δραστηριότητα και επαρκής ενυδάτωση και θα έχετε κάνει ένα σπουδαίο δώρο στον οργανισμό σας. Σας αξίζει !!!  

Αγγελική Παπά
Διατροφολόγος: Αγγελική Παπά
Γεννήθηκα Σεπτέμβριο του 1986 στο Μαρούσι. Μεγάλωσα στον Ταύρο όπου και κατοικώ ως σήμερα. Το 2005 βρέθηκα στη Σητεία Κρήτης για να σπουδάσω αυτό που αγαπώ. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με ενεργή συμμετοχή σε συνέδρια και εθελοντικές δράσεις με θέμα τη διατροφή.Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Αγγελική Παπά καλέστε στο 6947856688 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού