Ιστορία διατροφής Νο7 : Ένα παιδί κληρονομεί τις κακές διατροφικές συνήθειες ....

Ιστορία διατροφής Νο7 : Ένα παιδί κληρονομεί τις κακές διατροφικές συνήθειες ....

 

Αναρωτιέμαι όλα αυτά τα επιστημονικά δεδομένα, περί ισορροπημένης διατροφής στην παιδική ηλικία, που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο , μας επηρεάζουν; Τα αντιλαμβανόμαστε ουσιαστικά; Μήπως κάνουμε απλώς ένα like χωρίς καν να έχουμε διαβάσει το άρθρο και μια κοινοποίηση γιατί μας άρεσε η εικόνα της συνταγής; Πόσο θα διαρκέσουν;

 

Συνήθως η νέα χρονιά ξεκινάει με ιδιαίτερη διάθεση για νέες “μαγειρικές” δημιουργίες αναζητώντας συνταγές για υγιεινά σνακ αποτελούμενα από διάφορα super food, γλυκά χωρίς ζάχαρη, εναλλακτικά αλμυρά εδέσματα!! Έπειτα από λίγο καιρό η μανία- μαγεία του «θέλω το παιδί μου να τρώει σωστά», ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ!! Εξαφανίζεται, ίσως με κανένα διάλλειμα τις στιγμές της αυτοκριτικής, μέχρι την έναρξης της επόμενης σχολικής χρονιάς!

Που οφείλεται όμως αυτό; Δεν είμαστε καλοί γονείς; Δε θέλουμε το καλό των παιδιών μας; Βαριόμαστε πολύ εύκολα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να υλοποιήσουμε αυτά που επιθυμούμε; ΟΧΙ! ΟΧΙ! ΟΧΙ!

Έχουμε αναλογιστεί τι χρειάζονται τα παιδιά μας για να μάθουν να τρέφονται σωστά;

Αρχικά αγάπη και δεύτερον γονείς που να τρέφονται σωστά!! Αν εμείς ως γονείς δεν αλλάξουμε ουσιαστικά τρόπο ζωής και διατροφής πως θα το κάνει το παιδί μας; Αν εμείς δε γίνουμε το πρότυπο για τα παιδιά μας, πως θα τους δείξουμε τον δρόμο; Αν δεν φροντίσουμε και αγαπήσουμε τον εαυτό μας αποκτώντας σωστές διατροφικές συνήθειες και φυσική δραστηριότητα, πως θα τα πείσουμε να το κάνουν αυτά;

Ένα παιδί κληρονομεί τις κακές διατροφικές συνήθειες και το συντροφεύουν για πολλά χρόνια ή και για πάντα!

Οποιαδήποτε αλλαγή στη ζωή μας είναι δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη!

Χρειάζεται επιμονή και υπομονή και η κινητήριος δύναμη είναι τα παιδιά μας και η καλή τους υγεία, τώρα που είναι παιδιά αλλά και έπειτα από χρόνια που θα είναι ενήλικες!

Ας αφήσουμε το παροδικό ενδιαφέρον περί διατροφής και ας κάνουμε ουσιαστικές αλλαγές ξεκινώντας από του ίδιους μας τους εαυτούς!

Μπορεί να ακουστεί- διαβαστεί βασικά- σαν προεκλογικό σποτ αλλά είναι η μια και μοναδική αλήθεια:

Αλλάζουμε τρόπο ζωής

Βελτιώνουμε τις διατροφικές μας συνήθειες

Αυξάνουμε τη φυσική μας δραστηριότητα

Ζούμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας!!

 

Φανή Ρούσσου
Διατροφολόγος: Φανή Ρούσσου
Γεννήθηκα στην Πρωτεύουσα το 1985 αλλά ποτέ δεν ένιωσα Αθηναία, μιας και η νησιωτική (Πάρος – Νάξος) καταγωγή μου με κέρδισε από μικρή. Έζησα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια στα Άνω Λιόσια όπου μένω μέχρι σήμερα. Οι πανελλήνιες εξετάσεις με έστειλαν το 2004 στη Σητεία της Κρήτης, για να αποφοιτήσω ως Διαιτολόγος . Έκτοτε εργάζομαι ως επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος κάνοντας εξειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές & την Παχυσαρκία και παρακολουθώντας από κοντά τις διατροφικές εξελίξεις.

Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Φανή Ρούσσου καλέστε στο 6979448632 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού