Κόλλησε η ζυγαριά ...ή μήπως όχι;!;!

Κόλλησε η ζυγαριά ...ή μήπως όχι;!;!

 

Όλοι όταν ξεκινούν ένα πρόγραμμα διατροφής θέλουν να κατεβάσου το νούμερο της ζυγαριάς και να φτάσουν σε ένα πολυπόθητο νούμερο ! Τι είναι όμως αυτό το νούμερο που γράφει η ζυγαριά ;! Πόσο αντιπροσωπευτικό είναι ;

 

Το βάρος που έχει ο καθένας μας δεν είναι τίποτα άλλο από το άθροισμα του λίπους , της μυϊκής μάζας , των σωματικών μας υγρών και των οστών . ( βάρος = μυϊκή μάζα + λίπος + υγρά + οστά ) . Γίνεται κατανοητό πώς αν αυξομειωθεί ένα από τα παραπάνω αυξομειώνεται και το βάρος . Από πού πρέπει όμως  προέρχεται η μείωση του σωματικού μας βάρους ; Μα φυσικά από το λίπος !!! Ο λόγος απλός : Το λίπος είναι το επιβαρυντικό μέρος του σώματος μας ( όταν βρίσκεται εκτός ορίων ) για την υγεία του οργανισμού  αλλά και για την σιλουέτα μας αφού ένα κιλό λίπος είναι μεγαλύτερο σε έκταση από ότι ένα κιλό μυϊκής μάζας  ( όπως φαίνεται και στην εικόνα που ακολουθεί ).Έτσι χάνοντας λίπος χάνουμε και πόντους !!!!

Για να καταλάβουμε αν χάνουμε μυϊκή μάζα , λίπος ή υγρά μας βοηθά η διαδικασία της λιπομέτρησης και όχι το απλό ζύγισμα. Ένας άλλος τρόπος είναι η μέτρηση πόντων σε διάφορα σημεία ( κοιλία , μηρό , μπράτσο )  πάντα όμως από την ίδια πλευρά ( π.χ δεξιά πλευρά  ). Τέλος τα ρούχα μας είναι ο καλύτερος κριτής αφού αν κάποιο ρούχο μας είναι πιο άνετο  είναι ένδειξή ότι έχουμε χάσει πόντους άρα και λίπος ανεξάρτητα από τι γράφει η ζυγαριά  .

Άλλοι λόγοι που μπορεί να «κολλάει » η ζυγαριά είναι οι εξής :

  1. Κατακρατήσεις υγρών λόγων φαρμακευτικής αγωγής , περιόδου , κ.τ.λ
  2. Πολύ στερητικές δίαιτες
  3. Υπερκατανάλωση υγιεινών  τροφών  ή τροφίμων με κρυμμένη ζάχαρη και αλάτι
  4. Μην επαρκής ξεκούραση ( ο οργανισμός μας χρειάζεται 6-8 ώρες ύπνου)
  5. Υπερβολική άσκηση ( έτσι χτίζουμε περισσότερη μυϊκή μάζα  η οποία ζυγίζει παραπάνω και αυτό φαίνεται στο βάρος μας . )

Μην εστιάζεται στη ζυγαριά αλλά στο πως εσείς νιώθετε το σώμα σας  και την ενεργεία σας . Φροντίστε το σώμα σας και θα ανταμειφτείτε για αυτό !!! 

 

 

Αγγελική Παπά
Διατροφολόγος: Αγγελική Παπά
Γεννήθηκα Σεπτέμβριο του 1986 στο Μαρούσι. Μεγάλωσα στον Ταύρο όπου και κατοικώ ως σήμερα. Το 2005 βρέθηκα στη Σητεία Κρήτης για να σπουδάσω αυτό που αγαπώ. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με ενεργή συμμετοχή σε συνέδρια και εθελοντικές δράσεις με θέμα τη διατροφή.Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Αγγελική Παπά καλέστε στο 6947856688 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού