Μεταβολικό Σύνδρομο και διατροφή

metabolic1Το Mεταβολικό Σύνδρομο είναι μια συνάθροιση αλληλοσχετιζόμενων παραγόντων κινδύνου που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και Αθηρωματικής Καρδιαγγειακής Νόσου. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Συνδρόμου ;

 

  • Κοιλιακή Παχυσαρκία – Αυξημένη περίμετρος μέσης
  • Αντίσταση στην ινσουλίνη
  • Αυξημένη αρτηριακή πίεση
  • Δυσλιπιδαιμία
  • Αυξημένοι δείκτες φλεγμονής

  Η επίπτωση του Μεταβολικού Συνδρόμου αυξάνεται με την ηλικία και υπερβαίνει το 40 % σε άτομα ηλικίας >60 ετών κυρίως στις ΗΠΑ. Η διατροφική αντιμετώπιση στηρίζεται σε οδηγίες για την αντιμετώπιση της υπέρτασης, των δυσλιπιδαιμιών και της μείωσης του σωματικού βάρους . Ο πάσχοντας ακλουθώντας τις οδηγίες του ιατρού και του διαιτολόγου θα καταφέρει να βελτιώσει το επίπεδο ζωής του καθώς και τις τιμές των λιπιδίων , σακχάρου και της υπέρτασης. Η διατροφή που συστήνεται είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά , φτωχή σε κορεσμένα λιπαρά και βασίζεται στην ποικιλία τροφών ( όσπρια , λαδερά , ψάρι , προϊόντα ολικής , κ.ά ) . Η φυσική δραστηριότητα , και σε αυτήν την περίπτωση , αποτελεί σύμμαχο στην επίτευξη του στόχου ( μείωση τιμών , μείωση βάρους). 

Αγγελική Παπά
Διατροφολόγος: Αγγελική Παπά
Γεννήθηκα Σεπτέμβριο του 1986 στο Μαρούσι. Μεγάλωσα στον Ταύρο όπου και κατοικώ ως σήμερα. Το 2005 βρέθηκα στη Σητεία Κρήτης για να σπουδάσω αυτό που αγαπώ. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με ενεργή συμμετοχή σε συνέδρια και εθελοντικές δράσεις με θέμα τη διατροφή.Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Αγγελική Παπά καλέστε στο 6947856688 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού