Πως θα κρατήσω την γλυκειά γέυση στην δίαιτα ;

mithoi-kai-alithies-gia-ti-zaxari-kai-ta-glykantika Η βασική αρχή που πρέπει να γνωρίζει κάποιος που θέλει να χάσει βάρος είναι ότι πρέπει να προσλαμβάνει λιγότερες θερμίδες από αυτές που «καίει» , να επιτύχει δηλαδή ένα αρνητικό ενεργειακό ισοζύγιο. Εύκολο ακούγεται αλλά δύσκολα επιτυγχάνεται, αν το άτομο που εφαρμόζει τη δίαιτα του αρέσει η γλυκιά γεύση.

 

Η λογική της δίαιτας δεν πρέπει να είναι η στέρηση και η απαγόρευση αλλά η εύρεση λύσεων λαμβάνοντας υπόψη τις έννοιες του μέτρου και της ισορροπίας. ΔΥΟ ΓΛΥΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

1. Κάποιος μπορεί να τρώει ένα γλυκό τρόφιμο ή ρόφημα αρκεί να περιορίσει την ποσότητα, να μειώσει τις μερίδες και να αποφασίσει ότι θα το καταναλώνει με μικρότερη συχνότητα.

2. Ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά: η ασπαρτάμη, η ακεσουλφάμη-Κ, το κυκλαμικό οξύ, η σουκραζόλη και το γλυκαντικό από το φυτό στέβια, τα οποία αποτελούν εναλλακτικούς «συμμάχους» που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του βάρους χωρίς να προσθέτουν επιπλέον θερμίδες.

ΓΛΥΚΙΑ ΓΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ;; Τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά είναι εγκεκριμένα ασφαλή συστατικά που έχουν πολλαπλάσια γλυκύτητα συγκριτικά με τη ζάχαρη. Έτσι όταν την υποκαθιστούν στα διάφορα τρόφιμα και ροφήματα αποδίδουν ελάχιστες έως μηδενικές θερμίδες. Συνεπώς, η επιλογή ενός τροφίμου ή ροφήματος με ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά θα καλύψει την επιθυμία σας για γλυκιά γεύση με λιγότερες θερμίδες σε σύγκριση με την αρχική εκδοχή του.

Με την εξαίρεση των light αναψυκτικών και ορισμένων κρύων ροφημάτων τσαγιού που έχουν μηδενικές θερμίδες, πολλά άλλα προι’ι’όντα με γλυκαντικά, όπως το light παγωτό, διάφορα γλυκίσματα, σοκολάτα, επιδόρπια γιαουρτιού κ.α., αποδίδουν μεν λιγότερες θερμίδες όχι όμως και μηδενικές, οπότε πρέπει να ελέγχετε τις ετικέτες και να τις συνυπολογίζετε στη συνολική θερμιδική πρόσληψη. Μελίνα Κωνσταντινίδη Επιστήμονας Τροφίμων και Διατροφής Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αγγελική Παπά
Διατροφολόγος: Αγγελική Παπά
Γεννήθηκα Σεπτέμβριο του 1986 στο Μαρούσι. Μεγάλωσα στον Ταύρο όπου και κατοικώ ως σήμερα. Το 2005 βρέθηκα στη Σητεία Κρήτης για να σπουδάσω αυτό που αγαπώ. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με ενεργή συμμετοχή σε συνέδρια και εθελοντικές δράσεις με θέμα τη διατροφή.Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Αγγελική Παπά καλέστε στο 6947856688 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού