Σε ποια από τις 6 κατηγορίες ανήκετε ανάλογα με τα σημεία του σώματός σας που έχετε περιττό λίπος

Σε ποια από τις 6 κατηγορίες ανήκετε ανάλογα με τα σημεία του σώματός σας που έχετε περιττό λίπος

Η παχυσαρκία προκαλείται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Η συσσώρευση λίπους στο σώμα δεν γίνεται με τον ίδιο τρόπο σε όλους τους ανθρώπους.

Εκτός από την κληρονομικότητα που παίζει βασικό ρόλο στο σχήμα του σώματός σας και στην τάση που έχει να συσσωρεύει λίπος σε συγκεκριμένα σημεία, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που, ίσως, εξηγούν σε κάποιον βαθμό το τι ακριβώς συμβαίνει στον καθένα. Οι ειδικοί έχουν προσδιορίσει 6 γενικές περιοχές στο σώμα (μερικές εκ των οποίων έχουν κοινά μέρη) οι οποίες τείνουν να “εξηγούν” τους λόγους που το άτομο είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο. Ελέγξτε την ομάδα (όπως φαίνεται στην βασική φωτογραφία του κειμένου), στην οποία ενδεχομένως ανήκετε ανάλογα με τον τρόπο ζωής σας και τι μπορείτε να κάνετε για να λύσετε το πρόβλημα.

Τύπος 1: Η παχυσαρκία οφείλεται στην υπερβολική κατανάλωση τροφής Αυτός είναι ο πιο κοινός τύπος παχυσαρκίας στον κόσμο. Προκαλείται από την κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας ζαχαρούχων και λιπαρών τροφών. Για να απαλλαγείτε από το περιττό λίπος, θα πρέπει να ασκήστε τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα.

Τύπος 2: Το άγχος ως αιτία της παχυσαρκίας Αυτό το είδος της παχυσαρκίας επάγεται από άγχος, κατάθλιψη και στρες. Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτή τη μορφή παχυσαρκίας “αντιμετωπίζουν” συνήθως την κατάθλιψή τους με γλυκά. Για να χάσουν βάρος αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αναπτύξουν αυτοέλεγχο και να μην καταφεύγουν ποτέ στο φαγητό ως θεραπεία για την κατάθλιψη ή το άγχος.

Τύπος 3: Όταν η παχυσαρκία οφείλεται στην γλουτένη Αυτός ο τύπος γενικά εμφανίζεται σε γυναίκες στην εμμηνόπαυση, στην εφηβεία ή σε ανθρώπους που έχουν ορμονική ανισορροπία. Έχει σημασία να αποφεύγετε την πολύωρη απραξία, το αλκοόλ και το κάπνισμα. Στην γυμναστική επιλέξτε περισσότερες ασκήσεις με βάρη.

Τύπος 4: Ο αργός μεταβολισμό ως αιτία της παχυσαρκίας Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτό το είδος παχυσαρκίας αισθάνονται το στομάχι τους σαν ένα “φουσκωμένο μπαλόνι”. Εκείνοι που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ ή έχουν προβλήματα με την αναπνοή τους, είναι πιο επιρρεπείς σε αυτόν τον τύπο παχυσαρκίας. Θα πρέπει να κόψει το αλκοόλ και να επικεντρωθεί σε μια διατροφή που να είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά.

Τύπος 5: Η κακή κυκλοφορία ως αιτία της παχυσαρκίας Αυτός είναι ουσιαστικά ένας γενετικά κληρονομικός τύπος παχυσαρκίας, αλλά μπορεί επίσης να αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και σε άτομα που είναι επιρρεπή σε οίδημα του ποδιού. Η λύση αυτού του προβλήματος είναι να είναι περισσότεροι ενεργοί στην καθημερινότητά τους ή να αρχίζουν να εκτελούν κάποια απλή καθημερινή άσκηση όπως το ανέβασμα σκάλας ή το τρέξιμο.

Τύπος 6: Η σωματική αδράνεια ως αιτία της παχυσαρκίας Όλοι οι σύγχρονοι άνθρωποι επηρεάζονται από αυτό το είδος παχυσαρκίας, που οφείλεται στην καθιστική εργασία, όπου πρέπει να περνούν 8 και ίσως περισσότερες ώρες κάθε μέρα καθιστοί. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα καλό σχέδιο τακτικής εκγύμνασης για τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, προκειμένου να καταπολεμήσετε την αύξηση βάρους.  

ΜΕΛΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ Π.Μ.Σ. ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού