Το Πάσχα τελείωσε... και τώρα;;

Το Πάσχα τελείωσε... και τώρα;;

Οι γιορτές έφτασαν στο τέλος τους και είναι πολύ πιθανό ο απολογισμός μας να είναι ένα, δύο επιπλέον κιλάκια. Μάλλον ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε τα παραδοσιακά εδέσματα και τους λαχταριστούς πειρασμούς που έφερε μαζί του όπως πάντα το Πάσχα και  να επιστρέψουμε στην τόσο γνώριμη αλλά και απαραίτητη ρουτίνα μας.

Είναι πολύ λογικό και αναμενόμενο να έχουμε ακόμα πειρασμούς στο σπίτι που μας που δεν μας αφήνουν να συνετιστούμε και να επανέλθουμε στην ισορροπημένη και υγιεινή μας διατροφή. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να απαλλαγούμε το συντομότερο δυνατό από αυτούς! Το τσουρέκι και τα κουλουράκια τα χορτάσαμε και με το παραπάνω τις προηγούμενες μέρες, οπότε τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να δώσουμε κάποια από αυτά στους αγαπημένους μας, ή σε ανθρώπους που δεν είχαν τη δυνατότητα να τα απολαύσουν  και σίγουρα θα τα εκτιμήσουν περισσότερο. Στη συνέχεια φτιάχνουμε μία λίστα και την ακολουθούμε κατά γράμμα!

Ξεκινάμε λοιπόν:

  • Αδειάζουμε λοιπόν τα ντουλάπια και το ψυγείο από οτιδήποτε ανεπιθύμητο, θερμιδογόνο και λιπαρό,
  • Πηγαίνουμε για τα ψώνια της εβδομάδας (πάντα χορτάτοι) και επιλέγουμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όσπρια, ζυμαρικά, ψωμί και ρύζι ολικής άλεσης, ψάρια και κοτόπουλο,
  • Προμηθευόμαστε υγιεινά σνακ για τα ενδιάμεσα γεύματά μας (ανάλατους ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα, μπάρες δημητριακών),
  • Επιλέγουμε φρέσκα μυρωδικά, (άνηθο, μαϊντανό, βασιλικό) που δίνουν επιπλέον γεύση και άρωμα στα φαγητά μας. Αν δε θέλουμε να μας χαλάσουν, τα πλένουμε, τα ψιλοκόβουμε και τα αποθηκεύουμε σε σακουλάκια στην κατάψυξη. Έτσι θα τα έχουμε πάντα τη στιγμή που τα χρειαζόμαστε
  • Και φυσικά, ξαναβάζουμε στην καθημερινότητά μας τη φυσική δραστηριότητα! Μία ήπια αερόβια άσκηση μερικές φορές την εβδομάδα είναι ότι πρέπει για να ξαναβρούμε τη φόρμα μας και τη γραμμή μας!

Είμαστε ανανεωμένοι, κεφάτοι και γεμάτοι ενέργεια. Ας ξεκινήσουμε από σήμερα κιόλας!  

Χριστίνα Μαλανδράκη
Διατροφολόγος: Χριστίνα Μαλανδράκη
Γεννήθηκα το Μάιο του 1986. Μεγάλωσα και κατοικώ στο Παλαιό Φάληρο μέχρι και σήμερα. Με καταγωγή από την Κρήτη δεν θα μπορούσα να μην αγαπήσω τη Σητεία όπου και σπούδασα στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας. Πραγματοποιώ μετεκπαίδευση στις Διατροφικές Διαταραχές & την Παχυσαρκία, παρακολουθώντας παράλληλα τις εξελίξεις γύρω από τον τομέα διατροφής. Σήμερα εργάζομαι ως επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Χριστίνα Μαλανδράκη καλέστε στο 6944204326 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού