Χάσε βάρος μια φόρα , διατήρησε το για πάντα !!!

Χάσε βάρος μια φόρα , διατήρησε το για πάντα !!!

 

  Πολλοί  αγχώνονται για το πώς θα συντηρήσουν   τα κιλά που θα χάσουν  πολύ πριν φτάσουν στο στόχο τους . Θεωρούν πώς είναι δύσκολο και πως δεν θα τα καταφέρουν   , κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, αρκεί να υπάρχει θέληση , ενημέρωση  και σωστή καθοδήγηση.

Ξεκινώντας ένα πρόγραμμα διατροφής σκοπός του διαιτολόγου δεν είναι μόνο να κατεβάσει το νούμερο της ζυγαριάς αλλά να εκπαιδεύσει τον ενδιαφερόμενο να τρώει σωστά εφόρου ζωής  και να τον βοηθήσει να αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες . Με αυτό τον τρόπο και το βάρος  του ατόμου θα διατηρηθεί και η υγειά του θα βελτιωθεί.

Τι επηρεάζει την συντήρηση βάρους ;

1ο Ο ρυθμός απώλειας  : ο ιδανικός ρυθμός απώλειας είναι 2-4 κιλά το μήνα. Όσο πιο γρήγορα χάνονται τόσο πιο εύκολα ανακτώνται.

2ο Διατροφικές συνήθεις : Οι διατροφικές συνήθειες είναι το αίτιο και το Σωματικό βάρος το αποτέλεσμα. Έχω σωστές Διατροφικές Συνήθειες ; Θα έχω και ένα υγιές  Σωματικό βάρος . ΄Ετσι αυτό που χρειάζεται πραγματικά είναι η αλλαγή των Διατροφικών συνηθειών και όχι η στέρηση και  η εμμονή με την ζυγαριά

3ο Άσκηση : Η άσκηση δεν είναι μόνο απαραίτητη  για την μείωση του βάρους αλλά και για την διατήρηση του

Τι πρέπει να κάνω όταν φτάσω στο στόχο ;

1o Η μέρα ξεκινάει πάντα με πρωινό

2ο Ποικιλία στην διατροφή

3ο Μέτρια κατανάλωση αλκοόλ

4ο εβδομαδιαία άσκηση τουλάχιστον για μισή ώρα την φορά

5ο περιορισμός γλυκών ( 1 γλυκό /βδομάδα)

6ο Προσοχή στην κατανάλωση αλατιού Και ελαιόλαδου ( 1-2 κ.τ.σ ελαιόλαδο/σαλάτα , 1-2 κ.τ.σ ελαιόλαδο / μερίδα φαγηρού

7ο Επαρκής ενυδάτωση ( νερό , φυτικοί χυμοί , τσάι )

8ο Φρούτα και λαχανικά εποχής σε καθημερινή βάση

Το σωματικό  βάρος είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την υγέια του οργανισμού  . Φροντίστε το!!!  

Αγγελική Παπά
Διατροφολόγος: Αγγελική Παπά
Γεννήθηκα Σεπτέμβριο του 1986 στο Μαρούσι. Μεγάλωσα στον Ταύρο όπου και κατοικώ ως σήμερα. Το 2005 βρέθηκα στη Σητεία Κρήτης για να σπουδάσω αυτό που αγαπώ. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με ενεργή συμμετοχή σε συνέδρια και εθελοντικές δράσεις με θέμα τη διατροφή.Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Αγγελική Παπά καλέστε στο 6947856688 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού