1 Κρεμμύδια: Δέστε ένα κόμπο ανάμεσα από κάθε σκόρδο με ένα καλσόν. Επειδή βρίσκονται σε καθαρό αέρα και δεν είναι στριμωγμένα διατηρούνται έως και 8 μήνες.
2. Πατάτες, Κρεμμύδια και Μήλα: Να αποθηκεύονται διαφορετκά ώστε να αυξάνεται η διάρκεια ζωής τους. Οι πατάτες χρειάζονται σκοτάδι ώστε να μην αναπτύσσονται βακτήρια ή τοξική σολανίνη.
3. Φράουλες: Μόλις τις αγοράσετε βάλτε τις κατευθείαν σε μπόλ με νερό και ξύδι ( αναλογία 10:1) για 5 λεπτά. Στραγγίστε τις και αφήστε τις να στεγνώσουν για να διατηρηθούν περισσότερο.
4. Μέλι: Το μέλι θεωρείται από τα φαγητά με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στον κόσμο. Διατηρείστε σε ένα καλά κλεισμένο βάζο σε δροσερό μέρος.
5. Τοματοχυμός: Αποθηκεύεται στην κατάταψυξη για πολυ καιρό και διατηρείται αναλλοίωτος. Βάλτε σακουλάκια σε μερίδες και χρησιμοποιείστε κάθε φόρα μόνο όσο χρειάζεται.
6. Φρέσκα Βότανα: Παγώστε τα σε ελαιόλαδο και χρησιμοποιείστε τα στη θέση έτοιμων κύβων λαχανικών για φυσική γεύση στο φαγητό σας.
7. Λαχανικά: Ζεματίστε τα λαχανικά και καταψύξτε τα σε μερίδες. Διατηρούνται για καιρό τα έχετε διαθέσιμα ακόμη και όταν περάσει η εποχή τους.
8. Κιμάς: Βάλτε τον σε σακούλες ειδικές για τρόφιμα και χωρίστε τον σε μερίδες χρησιμοποιώντας ένα ξυλάκι. Έτσι ξέρετε κάθε φορά ακριβώς πόσες μερίδες χρειάζεστε.
9. Γυάλινα Βάζα: Αντί για πλαστικά δοχεία - τάπερ, χρησιμοποιήστε γυάλινα βάζα γιατί διατηρούν τα τρόφιμα περισσότερο καιρό.
10. Ανανάς: Αφαιρέστε το στέμα του και και βάλτε τον να κάτσει ανάποδα. Θα κρατήσει πιο πολύ καιρό.
11. Κέικ: Καλύψτε το κέικ με φέτες ψωμιού. Το ψωμί διατηρεί την υγρασία και δεν το αφήνει να στεγνώσει.
Πηγή: http://fanpage.gr http://www.hefty.com,