Ένας διαφορετικός και πρακτικός τρόπος να αποθηκεύσετε για να μεταφέρετε τη σαλάτα σας στο γραφείο ειδικά αν κινείστε με ΜΜΜ, μηχανάκι, ποδήλατό ή απλά αν θέλετε να την έχετε όμορφα προετοιμασμένη στο ψυγείο για να τη φάτε μόλις επιστρέψετε στο σπίτι και νιώθετε κουρασμένοι από τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς. Που να μαγειρεύεις τώρα….
Βήμα 1: Παίρνουμε ένα βάζο της αρεσκείας μας με μεγάλο άνοιγμα και καπάκι που κλείνει αεροστεγώς. Το πλένουμε και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά.
Βήμα 2: Αναμειγνύουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο με λίγο ξύδι βαλσάμικο, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και 1 κ.γ μέλι για να φτιάξουμε το dressing μας. Φυσικά και μπορείτε να φτιάξατε οποιοδήποτε dressing επιθυμείτε. Το ρίχνουμε στον πάτο του βάζου. Σημασία έχει να μπει πρώτο στο βάζο για να βγει τελευταίο στο σερβίρισμα.
Βήμα 3: Ψιλοκόβουμε αγγούρι, λίγο σέλερι, ραπανάκι, τρίβουμε λίγο καρότο και τα προσθέτουμε με τη σειρά τους στο βάζο.
Βήμα 4: Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά της αρεσκείας μας, για παράδειγμα κρίθινο Κρητικό παξιμάδι, ξηρούς καρπούς ή κομμάτια παρμεζάνας.
Βήμα 5: Στο τέλος προσθέστε τη πράσινη βάση της σαλάτας σας. Μαρούλι, ρόκα, ραντίτσιο, κινέζικο λάχανο, σπανάκι.
Κλείστε το καλά το καπάκι, βάλτε το βάζο στην τσάντα μεταφοράς που έχετε επιλέξει και μετά στο ψυγείο. Όταν πεινάσετε απλά ανοίξτε το βάζο και αδειάστε τα υλικά σε ένα βαθύ πιάτο. Η σαλάτα είναι έτοιμη να την απολαύσετε και εσείς έχετε αποφύγει ανεπιθύμητα ατυχήματα με λερωμένα ρούχα και τσάντες.
Καλή απόλαυση!