Αερόβια άσκηση στην παραλία

Αερόβια άσκηση στην παραλία

Η αερόβια άσκηση είναι άκρως σημαντική ανεξαρτήτως τον τρόπο εκγύμνασης που έχουμε επιλέξει, καθώς έχει την ικανότητα να ωφελεί κυρίως τα όργανα ζωτικής σημασίας όπως η καρδιά, οι πνεύμονες κ.α.

Τους καλοκαιρινούς μήνες που ο καιρός είναι πάντα μαζί μας μπορούμε αντί να κλεινόμαστε στα γυμναστήρια και να τρέχουμε σ’ έναν βαρετό διάδρομο να συνδυάσουμε το τρέξιμο έξω στην φύση, στο δρόμο, σε κάποιο στάδιο, ακόμα και στην παραλία.

Η παραλία πέρα από ένα μέρος για άμεση δροσιά και ένα μέρος για να μαυρίσουμε, είναι μια πηγή άσκησης με πολλά και διαφορετικά είδη γυμναστικής που σίγουρα δεν τα έχετε συνειδητοποιήσει και δεν είστε σε θέση να ωφεληθείτε από τον αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό. Γιατί να μην συνδυάσουμε την διασκέδαση, την υγεία και την ευχαρίστηση; Είναι τόσο δύσκολο ή μήπως δεν ξέρουμε τον τρόπο; Ας αναφέρουμε μερικούς πολύ απλούς τρόπους αερόβιας άσκησης στην παραλία:

Εκμεταλλευτείτε την θάλασσα και κολυμπήστε. Το κολύμπι είναι η ιδανικότερη αερόβια άσκηση. Σταματήστε λοιπόν να πλατσουρίζετε λέγοντας πως κάνατε μπάνιο και ξεκινήστε να κολυμπάτε λαμβάνοντας υπ’ όψιν σας το επίπεδο και τις αντοχές σας.

Τρέξτε στην άμμο. Η επιβάρυνση που δεχόμαστε από την μαλακή άμμο καθώς βουλιάζει το πόδι μας δεν είναι και τόσο εύκολη, σκεφτείτε ότι πολύς κόσμος δυσκολεύεται ακόμα και να περπατήσει στην άμμο. Δυναμώστε τα πόδια σας και συνδυάστε το αερόβιο κομμάτι με καθημερινό τρέξιμο τις ώρες που το επιτρέπει ο ήλιος.

Κάντε σχοινάκι στην άμμο. Μια πολύ καλή και απαιτητική πρόκληση αποτελεί και το σχοινάκι στην άμμο. Αν είστε fun με το συγκεκριμένο εύκολο και μικρό αξεσουάρ γυμναστικής χρησιμοποιήστε το και στην παραλία καθώς είναι ευκαιρία να ανεβάσετε το επίπεδό σας ένα σκαλί. Όπου και να βρίσκεστε μπορείτε να γυμναστείτε χωρίς ιδιαίτερους εξοπλισμούς. Η φύση έχει φροντίσει να σας παρέχει τα απαραίτητα με τα οποία μπορείτε να ασκηθείτε, αρκεί να έχετε φαντασία και σύμφωνα με τις βασικές αρχές της άσκησης θα βρείτε ιδανικούς τρόπους εκγύμνασης που ίσως να σας ευχαριστούν περισσότερο και να ανακαλύψετε τι είναι τελικά αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.  

Bασίλης Βεργιόγλου

Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού