Γυμναστική στο σπίτι

newego_LARGE_t_821_105841817Οι εποχές είναι δύσκολες. Ο χρόνος σας ίσως να λιγοστεύει, όπως και τα οικονομικά σας, με αποτέλεσμα να μην έχετε την δυνατότητα να πληρώνετε την συνδρομή στο γυμναστήριο. Δεν είναι δύσκολο να συνεχίσετε να προπονείστε στο σπίτι χωρίς κανένα όργανο γυμναστικής. Βασικές ασκήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να μην αγχώνεστε καθημερινά σε κάθε μπουκιά φαγητού που τρώτε μη τυχόν και πάρετε πάλι τα κιλά που με τόσο κόπο ξεφορτωθήκατε.

Έχετε την δυνατότητα να κάνετε αερόβια άσκηση ξεχωριστές μέρες από το πρόγραμμα ενδυνάμωσης; Αν όχι μπορείτε να ελαττώσετε τον χρόνο ανάμεσα στα σετ και να δώσετε λίγο περισσότερη ένταση στις ασκήσεις έτσι ώστε να δείτε τους σφυγμούς σας να ανεβαίνουν. Μερικές εύκολες αεροβικές ασκήσεις που μπορούν να εκτελεστούν στο σπίτι είναι: το ανεβοκατέβασμα στις σκάλες, το σχοινάκι, τα ανεβάσματα και κατεβάσματα των ποδιών εναλλάξ πάνω σε ένα κουτί (όσο πιο ψηλό είναι το κουτί, τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχετε), οι πολυαρθρικές ασκήσεις, ακόμη και το επιτόπιο τρέξιμο για όσους δεν το βαριούνται. Αυτό που ακολουθεί είναι να σκεφτείτε μερικές από τις ασκήσεις που κάνατε στο γυμναστήριο για να μπορέσετε να τις κάνετε και στο σπίτι χωρίς όργανα. Φαντασία και δημιουργικότητα  χρειάζεστε. Μερικές από αυτές τις ασκήσεις είναι:

  • Καθίσματα
  • Push ups
  • Άλματα
  • Planks
  • Ροκανίσματα κοιλιακών
  • Προβολές

Εάν έχετε την δυνατότητα να προμηθευτείτε και μερικά μικροόργανα γυμναστικής ελάχιστης αξίας όπως: λάστιχα, μπάλες, αλτηράκια κ.α. τότε μπορείτε να φτάσετε το πρόγραμμά σας πολύ ψηλά και να δείτε το σώμα σας όπως δεν το έχετε φανταστεί. Όπως και σε κάθε πρόγραμμα γυμναστικής, έτσι και σε αυτό, φροντίστε να κάνετε ένα καλό ζέσταμα πριν ξεκινήσετε και ένα καλό χαλάρωμα μαζί με διατατικές ασκήσεις (stretching) αφού τελειώσετε. Βασίλης Βεργιόγλου www.be-fit.gr

Αγγελική Παπά
Διατροφολόγος: Αγγελική Παπά
Γεννήθηκα Σεπτέμβριο του 1986 στο Μαρούσι. Μεγάλωσα στον Ταύρο όπου και κατοικώ ως σήμερα. Το 2005 βρέθηκα στη Σητεία Κρήτης για να σπουδάσω αυτό που αγαπώ. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με ενεργή συμμετοχή σε συνέδρια και εθελοντικές δράσεις με θέμα τη διατροφή.Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Αγγελική Παπά καλέστε στο 6947856688 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού