Οι καλοκαιρινές διακοπές φτάνουν στο τέλος τους και η επιστροφή στο γυμναστήριο πλησιάζει!

Οι καλοκαιρινές διακοπές φτάνουν στο τέλος τους και η επιστροφή στο γυμναστήριο πλησιάζει!

 

 

Η προπόνηση μετά από καιρό, πόσο μάλλον μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, όπου το σώμα έχει ξεκουραστεί αρκετά, δεν είναι εύκολη υπόθεση και πιθανόν να υπάρξουν μικροί τραυματισμοί.

Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα διάστημα προσαρμογής πριν επιστρέψουμε για τα καλά στο πρόγραμμα γυμναστικής μας!

 

Φροντίστε για αρχή να ακολουθήσετε ένα κυκλικό πρόγραμμα προπόνησης έτσι ώστε όλο το σώμα να επανέλθει σε μια καλή φυσική κατάσταση γυμνάζοντας αναλογικά όλους τους μυς. Παράλληλα φροντίστε η όποια επιβάρυνση με βάρη να είναι προοδευτική και πάντα να ακολουθείτε τις συμβουλές του γυμναστή σας!! Επίσης ένας πολύ καλός συνδιασμός για ομαλή επανένταξη στο πρόγραμμα μας θα ήταν να κάνετε μισή ώρα αερόβια άσκηση, σε μέτριο ρυθμό, και μισή ώρα μυική ενδυνάμωση για όλο το σώμα!

Τέλος, όπως σε κάθε μας προπόνηση έτσι και τώρα πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία στις διατάσεις και στην αποκατάσταση, αφήνουμε λίγο παραπάνω χρόνο τώρα στην αρχή να κάνουμε καλές διατάσεις σε όλο μας το σώμα, όπως επίσης μπορειτα να τις εντάξετε και ενδιάμεσα στο πρόγραμμα ασκήσεων σας μετά απο τις ασκήσεις κάθε ομάδας μυών.

Tip !!!

Επειδή το σώμα σας είναι ξεκούραστο δεν σημαίνει πως πρέπει από τις πρώτες κιόλας προπόνησεις να το φέρετε στα όρια του! Όσο πιο σταδιακή είναι η επιβάρυνση και ομαλή η επανένταξη στο προγραμμα, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε στην πορεία των προπονήσεων !!!

Κέλλυ Αντύπα

2South Training Hall

#2SouthTeam

Κλεμανσω 2 & Π. Κουντουριωτου, Καστέλλα

2130301809

 

Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού