Όπου Fit… βλέπε Crossfit!

Όπου fit... βλέπε Crossfit!!!Η εποχή προστάζει Crossfit. Από τον Greg Glassman έφτασε σε εξειδικευμένα γυμναστήρια στην Ελλάδα. Το Crossfit αποτελεί τη σύγχρονη μανία. Ας το γνωρίσουμε λοιπόν. Το «μηχάνημα» που χρησιμοποιείται είναι το σώμα μας.

To CrossFit είναι μια μέθοδος άσκησης – άθλημα πλέον, στο οποίο η εκτέλεση των ασκήσεων βασίζονται αποκλειστικά στη μηχανική του σώματος. Όλα αυτά σε ένα συνεχώς εναλλασσόμενο μοτίβο υψηλής έντασης.

Όποιος και αν είναι ο στόχος σου, γράμμωση, αδυνάτισμα, βελτίωση της φυσικής κατάστασης, με το crossfit μπορείς να τον πετύχεις. Βοηθάει στη βελτίωση της ισορροπία, της ευκινησίαw, της ταχύτητα, της ευελιξίας, της δύναμης και της αντοχής. Δηλαδή όλης της καθημερινότητας. Επειδή το πρόγραμμα διαρκεί το πολύ1 ώρα, μαζί με το ζέσταμα και την αποθεραπεία, γίνεται ακόμη πιο ιδανικό εάν το ωράριο σου είναι πιεσμένο και οι υποχρεώσεις σου πολλές. Αρκεί να είσαι συνεπής!

Η ακρίβεια στο CrossFit είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες. Ξεκινάς με προθέρμανση (10-15 λεπτά), απλές ασκήσεις. Μετά εκπαιδεύεσαι πάνω στις τεχνικές των ασκήσεων (15-20 λεπτά ). Συνεχίσεις με το προπονητικό πρόγραμμα (7-25 λεπτά ). Τελειώνεις με αποθεραπεία και χαλάρωση. Οι ασκήσεις που γίνονται είναι από την άρση βαρών, την ενόργανη γυμναστική, του power lifting, του στίβου, της κωπηλασίας, το σπριντ και πολλά άλλα. Έτσι το πρόγραμμα είναι γεμάτο ποικιλία και διαφορετικό κάθε φορά, πάντοτε προσαρμοσμένο στις δυνατότητες και ιδιαιτερότητες του κάθε ασκούμενου.

Ας το δοκιμάσουμε λοιπόν...

  http://www.crossfit.com/ http://www.fitnessartcrossfit.com

Δήμητρα Δρίτσα
Διατροφολόγος: Δήμητρα Δρίτσα
Γεννήθηκα το Μάρτιο του 1987 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσα. Λίγο μετά το τέλος του λυκείου βρέθηκα να σπουδάζω στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι Σητείας Κρήτης και το ταξίδι στη Διατροφή ξεκινά… Έκτοτε εργάζομαι ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος ενώ παράλληλα δεν χάνω ευκαιρία να παρακολουθώ συνέδρια και ημερίδες διατροφής.Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Δήμητρα Δρίτσα καλέστε στο 6988712998 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού