Πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, ο σολομός αποκαλείται δικαίως ο «βασιλιάς των ψαριών». Από την άλλη, το σπανάκι, που είναι πλούσιο σε βιταμίνες, ανεβάζει τη διατροφική αξία αυτού του πιάτου.
Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)
- 1½ φλιτζάνι νερό
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 4 φιλέτα σολομού, περίπου 110-170 γρ. το καθένα
- 450 γρ. σπανάκι, βρασμένο και στραγγισμένο
- αλάτι και πιπέρι
- ½ λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε ένα ρηχό τηγάνι, προσθέστε το νερό, το λευκό κρασί, το φύλλο δάφνης και το κρεμμυδάκι. Αφήστε τα να βράσουν.
- Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα σολομού. Βάλτε τα στο τηγάνι, φροντίζοντας το υγρό να καλύπτει λιγότερο από το μισό πάχος του φιλέτου. Αν χρειαστεί, προσθέστε κι άλλο νερό. Αφήστε να βράσει ξανά. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά, καλύψτε το τηγάνι και αφήστε να σιγοβράσει για 5 με 10 λεπτά, εωσότου το ψάρι να χωρίζεται εύκολα με ένα πιρούνι.
- Βγάλτε τα φιλέτα από το τηγάνι και βάλτε τα πάνω σε χαρτί κουζίνας.
- Αλατοπιπερώστε το σπανάκι. Χωρίστε το σε 4 πιάτα. Βάλτε από πάνω τον σολομό και προσθέστε λίγο χυμό λεμόνι σε κάθε φιλέτο. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο με καστανό ρύζι.