Υλικά: 5 κιλά μπανάνες Εκτέλεση:
- Επιλέγετε τις πιο ώριμες μπανάνες, τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε ροδέλες
- Στρώνετε σε μεταλλική πλάκα του φούρνου λαδόκολλα και τοποθετείτε πάνω τις ροδέλες
- προθερμαίνετε το φούρνο στους 60 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα αφήνοντας την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή, για να φεύγει ο υγρός αέρας.
- Τις αφήνετε περίπου 5-6 ώρες. Τις αποσύρετε από το φούρνο όταν έχουν αποξηραθεί τελείως.
- Μόλις κρυώσουν τις βάζετε σε γυάλινα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς και τις αποθηκεύετε σε σκοτεινό μέρος.
Τα φρούτα που θα αποξηράνετε θα πρέπει να είναι φρέσκα, ώριμα και σφιχτά, χωρίς στίγματα και χτυπήματα, ώστε να μην είναι αλλοιωμένο και το αποξηραμένο προιόν. Πρέπει να πλένονται σχολαστικά και να σκουπίζονται καλά πριν τα βάλετε στο φούρνο για να τα αποξηράνετε.