Υλικά :
- 100 γρ. μαργανίνη light
- 2 αυγά
- 5 κουταλιές της σούπας μάυρη ζάχαρη
- 90 γρ. αλέυρι
- 15 γρ. κακάο
- 1 κουταλάκι του γλύκου μπέικιν - πάουντερ
- 1 μεγάλη μπανάνα
- 50 γρ. καρύδια
Εκτέλεση : Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη μαζί με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα . Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι , το κακάο και το μπέικιν - πάουντερ . Τα ανακατεύουμε με το χτυπημένο βούτυρο και προσθέτουμε τα καρύδια χοντροκομμένα και τη μπανάνα κομμένη σε χοντρά κομμάτια . Τοποθετούμε το μείγμα σε μία φόρμα του κείκ που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει . Ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο για 30 - 40 λεπτά . 4 μερίδες , έκαστη : 200 θερμίδες Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου