Τα καλαμάρια είναι από το πιο αγαπήτα σε όλους μας θαλασσινά . Αν μαγειρευτούν σωστά μπορεί να αποτελέσουν ένο νόστιμο και θρεπτικό πιάτο.
Υλικά:
- 4 μεγάλα καλαμάρια και τα πλοκάμια τους ψιλοκκομένα
- ¼ φλ. Ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ½ φλ. Ρύζι γλασέ
- ½ φλ. Λευκό κρασί
- Λίγο άνηθο
- 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- Αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση: Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια. Αφού σοταριστούν και αυτά σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, λίγο νεράκι και τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και αφού πάρουν μία βράση προσθέτουμε το ρύζι. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά. Γεμίζουμε τα καλαμάρια, τα απλώνουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα, περιχύνουμε με ότι έχει απομείνει από τη γέμιση με λίγο νεράκι επιπλέον και το λάδι. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Ευχαριστούμε θερμά τη μαμά Ντόλλυ για τη συνταγή της!