Συστατικά
- 1 κιλό καλαμάρια
- 4 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνη
- 4 κόκκους μπαχάρι
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- ½ κούπα κρασί κόκκινο
- Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν, το σκόρδο και στη συνέχεια τα καλαμάρια. Αφού σοταριστούν καλά προσθέτουμε το κρασί, την ντομάτα, τη δάφνη, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να μαγειρευτούν περίπου 20’ σε χαμηλή φωτιά. Προαιρετικά συνοδεύουμε με ρύζι. Ευχαριστούμε τη μαμά Ντόλλυ για τη συνταγή της!