Τι χρειαζόμαστε:
- ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή κότας (κατά προτίμηση από μπούτι)
- 1 αυγό
- 3-4 φέτες μαύρο ψωμί
- 2-3 κ.σ. καλό ελαιόλαδο
- ½ κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κολοκυθάκι
- ½ ματσάκι μαϊντανό
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να προσθέσουμε ότι λαχανικό/μυρωδικό θέλουμε ή αρέσει σαν γεύση, π.χ. άνηθο, σέλινο, μελιτζάνα κ.λ.π. Για να τα καταψύξω τα στρώνω σε ένα τάπερ σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο, κλείνω το καπάκι και το βάζω στην κατάψυξη. Την επόμενη μέρα βγάζω τα κεφτεδάκια από το τάπερ και τα βάζω σε ένα σακουλάκι κατάψυξης και τα ξαναβάζω στην κατάψυξη (προσέχω να μην αργήσω τη διαδικασία και αποψυχθούν!). Έτσι δεν κολλάνε μεταξύ τους και κάθε φορά μπορώ και βγάζω όσα θέλω για να τα μαγειρέψω. Για πιο μικρά μωρά μπορείτε να παραλείψετε το αυγό. Έτσι της κάνω τα γιουβαρλάκια προσθέτοντας και λίγο ρυζάκι στο μείγμα. https://www.sintagespareas.gr