Μανιτάρια αλά...φρικασέ!!!!

Μανιτάρια αλά...φρικασέ!!!!

 Μια εναλλακτική και γρήγορη συνταγή με μανιτάρια για τις κρύες μέρες...και νύχτες που έρχονται!!

Υλικά:

  • 5 μανιτάρια portobello ή απλά λευκά
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 3 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πράσο
  • 1/2 ματσάκι άνιθο
  • 2 μαρούλια
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λεμόνι

Εκτέλεση:  Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και ρίχνω το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και σοτάρω για 2 λεπτά.  Έπειτα ρίχνω τα κομμένα μανιτάρια και στη συνέχεια το κομμένο πράσο. Τα σοτάρω όλα για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, έτσι ώστε να ροδίσουν και να σωθεί γρήγορα το νερό που θα βγάλουν. Μόλις ροδίσουν καλά, ρίχνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαρούλι κομμένο σε κομμάτια με το χέρι και πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι . Το αλάτι βοηθά τα λαχανικά να βγάλουν τα υγρά τους και να «μαραθούν», να χάσουν, δηλαδή, τον όγκο τους σύντομα. Αχνίζω τα υλικά για 1 - 2 λεπτά και, όταν μαλακώσουν και «πέσουν» ρίχνω νερό ή ζωμό λαχανικών τόσο όσο χρειαστεί ώστε τα υλικά απλώς να καλυφθούν. Χαμηλώνω αρκετά τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για περίπου 20-25 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος ρίχνω τον άνηθο, αφήνω να σιγοβράσει για 10 λεπτά ακόμα και σβήνω την φωτιά. Αντί για αυγολέμονο, ανακατεύω το χυμό 1 λεμονιού, 1-2 κουτ. σούπας αλεύρι και ζουμί του φαγητού στο μπλέντερ και ρίχνω αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα τα τελευταία 5 λεπτά πριν το μαγείρεμα.

Η ποσότητα είναι περίπου για 4 άτομα.

Pin It