ΥΛΙΚΑ :
Για την ζύμη :
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. μαργαρίνη ligth
- 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
Για την γέμιση :
- 450 γρ, μήλα , καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- 2 πρέζες κανέλα
- 1 κουτάλια της σούπας βερίκοκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ζυμώνουμε το αλεύρι , τη μαργαρίνη , το αλάτι και την ζάχαρη. Αφήνουμε τη ζύμη μισή ώρα να ξεκουραστεί και κατόπιν την απλώνουμε σε μία μικρή φόρμα τάρτας για 4 μερίδες . Παίρνουμε τα μισά από τα καθαρισμένα μήλα και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Τα βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα με το νερό και την κανέλα. Τα σιγοβράζουμε έως ότου γίνει ένας πολτός. Απλώνουμε τον πολτό μέσα στη φόρμα τάρτας, ενώ κόβουμε τα υπόλοιπα μήλα σε λεπτές φέτες με τις οποίες καλύπτουμε τον πολτό. Ψήνουμε στους 170°C για 45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει . Διαλύουμε τη μαρμελάδα με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και καλύπτουμε την επιφάνεια της τάρτας. 4 μερίδες , έκαστη : 180 θερμίδες Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου