μπισκότα βρώμης, μπισκότα βρώμης χωρίς ζάχαρη

Μπισκότα βρώμης

  Τα πιο νόστιμα μπισκότα με βρώμη! Χωρίς καθόλου βούτυρο, ζάχαρη και γλουτένη …. μόνο με 3 υλικά! 
 
Συστατικά
  • 100 γρ. ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
  • 120 γρ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. βρώμη
  • 50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα ή άλλο ξηρό καρπό χοντροκομμένο
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, χοντροκομένη
  • 1 κ.γ. κανέλα

Για το σερβίρισμα(προαιρετικά)

  • φράουλες
  • γάλα αμυγδάλου
  • βατόμουρα ή μύρτιλλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, το μέλι, τη κανέλα και το αλάτι.
  • Με το που πήξει το μείγμα, σταματάμε και βάζουμε και τα 60 γρ. από τη βρώμη μας.
  • Σε ένα μούλτι βάζουμε τα υπόλοιπα 60 γρ. βρώμης, τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη και τα προσθέτουμε στο μπολ μας.
  • Βάζουμε στο μπολ και τα καρύδια ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας, τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλα.
  • Βάζουμε τα γάντια μας και φτιάχνουμε ένα ένα τα μπισκότα μας
  • Και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλαΑφήνουμε λίγο κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με γάλα αμυγδάλου, φράουλες, βατόμουρα και μύρτιλα.

 

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη και είναι δημοσιευμένη στο προσωπικό του ιστολόγιο

Pin It