Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μοσχαρίσιο άπαχο κιμά
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 2 καρότα τριμμένα
- 2 κολοκυθιά τρυφερά τριμμένα
- 2 πιπεριές κόκκινη και κίτρινη τριμμένες
- 4 κ.σ. νυφάδες βρώμης, φαγόπυρο ή κινόα
- 4 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 2-3 κ.σ. μαϊντανό και φρέσκο δυόσμο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και περιχύνουμε με το ξίδι. Τρίβουμε τα λαχανικά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και τις νυφάδες και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα τον κιμά μέχρι σχεδόν ν’ αλλάξει χρώμα. Αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 30΄. Πλάθουμε 5 μεγάλα μπιφτέκια και τα πατάμε ελαφρά στις παλάμες να πλατύνουν. Ζεσταίνουμε συγκολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία και ψήνουμε τα μπιφτέκια 5΄ από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε πούρε λαχανικών με 1 μπιφτέκι και πράσινη ανάμεικτη σαλάτα. Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου