Υλικά για 4 άτομα:
450 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι μουστάρδα
1 κουταλάκι πελτέ λίγο αλατοπίπερο
1 αβγό, χτυπημένο
200 γρ. κολοκυθάκι, τριμμένο και στραγγισμένο καλά
Για τη σάλτσα:
100 γρ άπαχο γιαούρτι, ξύσμα πορτοκαλιού, κάππαρη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση: Aνακατεύετε καλά τον κιμά με το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, τον πελτέ και το αλατοπίπερο. Προσθέτετε το αβγό και το κολοκυθάκι και σχηματίζετε 4 μεγάλα μπιφτέκια. Aφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο για να δέσουν τα υλικά. Ψήνετε στο γκριλ κάθε πλευρά για 8 λεπτά περίπου. Αναμειγνύετε το γιαούρτι με την κάππαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το πιπέρι. Περιχύνετε τα μπιφτέκια με το μείγμα αυτό και σερβίρετε με λαχανικά της αρεσκείας σας. Γεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και Βιταμίνη C Κάθε μερίδα αποδίδει 275 θερμίδες Πηγή: Η συνταγή είναι από το βιβλίο «52 Συνταγές Υγείας – Πλήρης Διατροφή Για Γερό Οργανισμό» του Μάνου Καζαμία.