Υλικά: 8 χοντρές φέτες ψωμί χωριάτικο | |
ελαιόλαδο | 20 γρ |
ντοματίνια | 70 γρ |
φέτα | 30 γρ |
πέστο βασιλικού | 10 γρ |
σκελίδα σκόρδο | 1 |
αλάτι χοντρό | |
ρόκα |
Εκτέλεση:
Για τις μπρουσκέτες Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού. Τρίβουμε το σκόρδο με την κομμένη πλευρά πάνω στις φέτες, ώστε να αφήσει το άρωμα του διακριτικά. Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρουν χρώμα και να σχηματίσουν κρούστα στην πάνω τους πλευρά. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Αλείφουμε τις ψημένες φέτες με το πέστο, προσθέτουμε τα τοματίνια και αλατίζουμε. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα και τη ρόκα. Η Συνταγή είναι του Γιάννη Λουκάκου. Πηγή: Φωτογραφία http://www.yiannislucacos.gr/recipe/orektika/3156/mproysketa-me-ntomata-feta-kai-pesto-vasilikoy#.VWiZodLtlHx τελ.επίσκεψη 29/5 ώρα: 20.00