Ξιφίας Σχάρας Με Σπανάκι Και Λαχανικά

Υλικά για 4 άτομα :

4 φιλέτα ξιφία (160 γρ. περίπου το ένα)

600 γρ. σπανάκι, βρασμένο 2 κουταλιές ελαιόλαδο

100 γρ. ελιές της αρεσκείας σας

100 γρ. καρδιές αγκινάρας κονσέρβας

100 γρ. ντομάτες, κομμένες λίγο αλατοπίπερο

Εκτέλεση: Αφαιρείτε την πέτσα από τα φιλέτα και αλατοπιπερώνετε. Bάζετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι αντικολλητικό και ψήνετε κάθε πλευρά του ψαριού για 4 λεπτά. Mεταφέρετε τα φιλέτα στα πιάτα και σωτάρετε τις αγκινάρες και τις ντομάτες με τις ελιές στο ίδιο σκεύος για 10 λεπτά περίπου. Τοποθετείτε σε μια πιατέλα το βρασμένο σπανάκι, βάζετε από πάνω τα φιλέτα και προσθέτετε τα λαχανικά με το ζωμό τους. Γεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε Ω-3 λιπαρά οξέα, Ιώδιο, Βιταμίνη C, Βιταμίνη D, Σίδηρος, Φολικό οξύ Κάθε μερίδα αποδίδει περίπου 315 θερμίδες. Πηγή: Η συνταγή είναι από το βιβλίο «52 Συνταγές Υγείας – Πλήρης Διατροφή Για Γερό Οργανισμό» του Μάνου Καζαμία.    

Pin It