
- 300 γρ. αλεύρι σκληρό
- 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 9 γρ. (1 κ. σ.) μαγιά
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. μαστίχα
- ½ κ.γ. μαχλέπι
- ½ κ.γ. κανέλα
- 350 γρ. χλιαρό νερό
- 250 γρ. ταχίνι
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 240 γρ. νερό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Βάζουμε μαζί όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και τα ανακατεύουμε με το γάντζο.
- Όταν ομογενοποιηθούν αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα. Βάζουμε επίσης όλα τα υλικά για την γέμιση σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
- Με τη ζύμη ανοίγουμε μακρόστενες λωρίδες, αλείφουμε με την γέμιση και τις τυλίγουμε σε λεπτό μακρόστενο ρολό.
- Παίρνουμε τις δύο άκρες και τυλίγουμε αντίστροφα την μια προς το μέρος της άλλης σχηματίζοντας τελικό σίγμα.
- ´Επειτα παίρνουμε τον ένα κύκλο και τον τοποθετούμε πάνω από τον άλλο και πιέζουμε να ενωθούν μεταξύ τους.
- Τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Μπορούμε να δώσουμε το μέγεθος που εμείς θέλουμε.
- Ψήνουμε για μισή ώρα και αφού τελειώσουν τις αλείφουμε με το πινέλο μας με το σιρόπι.
Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη